Beneficiari noi în cartierul "Henri Conadă". Primele apartamente, deja repartizate

992

Articole de la același autor

Primele două blocuri noi din campusul "Henri Coandă" au fost repartizate. Noii beneficiari urmează să se mute în casă nouă, dar nu înainte de a înțelege că locuințele sociale primite de la primărie îi obligă la o conduită adecvată în comunitate, cu respect față de bunurile orașului și față de vecinii din zonă. 


Pe rând, familii care s-au aflat într-un moment dificil al vieții lor se mută în apartamentele din blocurile proaspăt inaugurate din campusul "Henri Coandă". Din cele șase blocuri, două sunt deja complet repartizate. Printre beneficiari, familii evacuate din case naționalizate sau familii nevoiașe, se află și trei frați, Mirela, Ana și Emilian, care, până de curând, au trăit într-o cameră, printre niște șandramale, la marginea orașului. În week-end, cei trei copii au spus adio casei abandonate de la marginea orașului pentru a începe o nouă viață. Cuprinși de emoție și cu ochii în lacrimi, copiii au pășit în noua lor locuință unde vor beneficia de toate condițiile unui trai decent. Au suferit prea mult până acum, la fel și părinții lor care poartă pe chipuri semnele chinurilor prin care au trecut. Mama copiilor, Teodora, a semnat contractul care îi va permite să le ofere copiilor ei un cămin. 


Reguli noi de conviețuire 
Odată cu noile blocuri din campus, autoritățile locale impun și reguli mai stricte pentru cei care vor locui acolo. 
"Vom reinstaura normalitatea acolo, în «Henri Coandă». Sper ca acest campus să devină un mod de conviețuire", a declarat primarul Decebal Făgădău, vineri, la ședința de Consiliu Local, cu prilejul votării nivelului chiriilor. 
Edilul a vorbit în repetate rânduri despre condițiile impuse beneficiarilor campusului "Henri Coandă". 


"În primul rând, mi se pare ciudat ca să mergem tot noi să le facem curat sau să mergem tot noi să-i despărțim atunci când se ceartă. Trebuie să înțeleagă ajutorul real pe care comunitatea li l-a dat și să vină cu un minim de efort. Astfel, trebuie să-și trimită copiii la școală, să respecte regulile de igienă, să meargă la medicul de familie, să participe la toate muncile din cadrul comunității", a subliniat primarul Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.486 secunde