Bazarul de pe promenada din Mamaia, luat la puricat de autoritățile locale

899
3

Articole de la același autor

Stațiunea Mamaia este plină ochi la această oră. Mii de turiști se plimbă zilnic pe promenada din apropierea plajei. Unii iau masa mla terasele de pe faleză, alții doar vizitează magazinele, însă cu toții sunt asaltați de multitudinea  de tonete cu sucuri, șaormerii, clătiterii sau jocuri mecanice. Considerând că acestea strică aspectul stațiunii, multe dintre ele funcționând chiar ilegal, autoritățile locale au demarat un amplu control pe faleză. 


Echipe mixte de inspectori ai Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Primăriei Constanța au verificat, aseară, mai mulți agenți economici din apropierea piațetei de la Cazino. 


"Este vorba despre activități economice care produc un disconfort atât turiștilor, cât și constănțenilor și care au scăzut standardul zonei. Practic, vorbim despre trei terase care au obținut autorizație pentru activități de alimentație publică, dar, ulterior, au subînchiriat porțiuni din spațiul lor altor agenți economici care practică diferite tipuri de comerț necivilizat", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ionuț Pripiși, director executiv adjunct în cadrul Poliției Locale Constanța. 


Potrivit acestuia, o serie de tonete cu po-rumb fiert, sucuri, șa-orma, înghețată nu ar fi fost autorizate să des-fășoare aceste activi-tăți, dând promenadei aspectul de bazar ieftin. 


"În fapt, terasele respective au fost autorizate pentru anumite coduri CAEN, însă, prin subînchiriere, a fost schimbat codul CAEN respectiv și, astfel, avem activități de comerț necivilizat, care strică aspectul stațiunii. Noi dorim să ridicăm standardul și calitatea serviciilor, așa cum ar trebui să fie într-o stațiune de talia stațiunii Mamaia", a mai adăugat Ionuț Pripiși. 


Dacă reprezentanții Primăriei Constanța au aplicat legea privind subînchirierea și schimbarea domeniului de activitate, inspectorii DSV, DSP și ITM au verificat conformitatea documentelor la fața locului. S-a constatat astfel că vânzătoarele, niște copile timorate de amploarea controlului, nu aveau asupra lor nici documentele privind protecția muncii, proveniența produselor alimentare utilizate, nici măcar autorizațiile de funcționare. Patronii fiecărei prăvălii au fost invitați în cursul zilei de astăzi la sediile DSP, DSV și ITM pentru a face dovada că sunt în regulă cu toate documentele. În cazul în care nu vor putea să prezinte actele cerute de inspectori, riscă amenzi între 5.000 și 20.000 de lei. 


Comentează știrea

Georgel
7 august 2015
dala la cazino e tiganie

atunci in satul de vacanta si la perla ce mai e ?

Luna Park
7 august 2015
va invit sa vizitati

pentru o experienta deosebita, comert civilizat, zona de agrement, o experienta de shopping placuta, hamsie la discretie, lume de buna calitate. Merita!

Cosmin
7 august 2015
Oportunitate relaxanta de castig!

Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Alex Velea revine în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.736 secunde