Băuturile alcoolice tari pot fi utilizate pentru dezinfectarea mâinilor în spitalele din Japonia

301
Băuturile alcoolice tari pot fi utilizate pentru dezinfectarea mâinilor în spitalele din Japonia - 960x0-1586873608.jpg

Articole recomandate



Băuturile alcoolice tari pot fi utilizate, "dacă este absolut necesar", pentru dezinfectarea mâinilor în spitalele din Japonia, care se confruntă cu o penurie de dezinfectanți, au precizat autoritățile sanitare din această țară, informează agerpres.ro.


Băuturile spirtoase care conțin un procent de alcool cuprins între 70% și 83% pot fi folosite pentru dezinfectarea mâinilor potrivit noilor reguli adoptate printr-un document emis de Ministerul japonez al Sănătății, a cărui copie a fost obținută marți de AFP.


Un astfel de conținut ridicat de alcool se regăsește în anumite sortimente de votcă, însă băuturile japoneze precum sake și shochu, cu un conținut maxim de alcool cuprins între 22% și respectiv 45%, sunt departe de a corespunde cerințelor.


Anumiți producători de sake au demarat producția de băuturi tari pentru a da curs cererii de dezinfectanți.


Gigantul japonez de băuturi Suntory a început producția de dezinfectanți, dar în Statele Unite, țara cel mai grav afectată de pandemie.


Potrivit reglementărilor din Japonia, soluțiile dezinfectante trebuie să aibă un conținut de alcool cuprins între 76,9% și 81,4%.


Peste această marjă, sunt mai puțin eficiente și trebuie diluate, au explicat responsabili din domeniu.


Japonia nu pare pentru moment grav afectată de pandemia care a făcut ravagii în Europa și Statele Unite, dar creșteri recente în numărul cazurilor recenzate, în special în Tokyo, au creat îngrijorare.


În arhipelagul nipon, au fost raportate peste 7.600 de cazuri de infectare și 109 decese provocate de coronavirus.


Spitalele și azilurile pentru bătrâni, care se confruntă cu dificultăți în găsirea dezinfectanților pe bază de alcool, au făcut apel la guvernul japonez să găsească soluții alternative.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5793 secunde