Bătrânii au plecat la tratament în stațiuni

443
Bătrânii au plecat la tratament  în stațiuni - bilete-1532869297.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 500 de pensionari constănțeni au plecat la tratament în cea de-a doua parte a lunii iulie, în stațiuni balneo-climaterice din întreaga țară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Județene de Pensii Constanța, Kristina Mutiș, până acum au fost înregistrate la sediul instituției 7.600 de cereri, iar următoarea serie va pleca începând cu data de 11 august.

Ca și până acum, biletele au fost acordate pe aceleași criterii, adică în baza unui punctaj, în care s-a luat în calcul mai ales faptul dacă solicitanții au mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Așadar, cei care nu au primit bilete de tratament în 2016 și 2017 au primit zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu au mai primit niciun punct.

Referitor la contribuția suportată de către beneficiarii biletelor, aceasta este în procent de 50% din valoarea totală a pensiei. Desigur, există și gratuități, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate și persoanele cu handicap. În cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul se achită integral.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.941 secunde