Bani din activități sportive, pentru modernizarea secției de Nou-Născuți și Prematuri Constanța

137
Bani din activități sportive, pentru modernizarea secției de Nou-Născuți și Prematuri Constanța - pediatriespitaluljudetean3814507-1491483167.jpg

Articole de la același autor

142 de familii au participat week-end-ul acesta la cursa "Family Run", ce a avut loc pe plaja din stațiunea Mamaia. Fondurile de 8.000 lei, strânse prin achitarea taxei de înscriere la acest eveniment, vor fi integral donate reconstrucției și modernizării Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, un proiect social inițiat de Asociația "Dăruiește Aripi", în parteneriat cu o firmă de telefonie mobilă și Asociația "Inima Copiilor". Organizatorul evenimentului, Asociația Sportivă Sanasport, este deja la a doua ediție în care susține proiectul dedicat nou-născuților cu probleme grave, internați la Constanța. 


Cursa s-a bucurat de o largă participare din rândul comunității constănțene. Astfel, 400 de persoane, copii și părinții lor, au alergat pentru a susține proiectul al cărui scop este scăderea ratei mortalității în rândul copiilor nou-născuți. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt copiii prematuri din Constanța și trei județe limitrofe: Tulcea, Ialomița și Călărași.


"Mortalitatea infantilă a atins cote alarmante în județul Constanța. Avem aici o rată de mortalitatea infantilă de trei ori mai mare față de media europeană și cea mai ridicată din România. Ne-am propus să demarăm un proiect care să mărească șansele de supraviețuire ale copiilor internați anual în secția de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Constanța și care să transforme spitalul din orașul nostru într-un centru de referință pentru România în îngrijirea și salvarea bebelușilor", a declarat fondatoarea Asociației "Dăruiește Aripi", Alina Vasea. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3646 secunde