Bani de la stat pentru achiziționarea și utilizarea surselor de energie regenerabilă

444
Bani de la stat pentru achiziționarea și utilizarea surselor de energie regenerabilă - banidelastat-1542557634.jpg

Articole de la același autor

Deși programul Casa Verde s-a înțepenit ani de zile și chiar și la această oră sunt oameni care așteaptă să-și recupereze banii băgați în panouri solare sau pompe de căldură, ministrul Mediului promite acum alți bani.

Ministerul Mediului va demara, în următoarea perioadă, Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

"Scopul acestui program este îmbunătățirea calității aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică ce va fi utilizată în locuințele situate la cel puțin doi km față de rețeaua de distribuție a energiei electrice și renunțarea la combustibilii convenționali. Obiectul programului îl reprezintă finanțarea achiziționării sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante", explică ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Programul ar urma să se deruleze multianual, iar finanțarea lui se asigură din veniturile Fondului pentru mediu rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, în limita sumelor prevăzute cu această destinație prin bugetul anual al Fondului pentru Mediu, aprobat conform legii.

Finanțarea nerambursabilă, asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), reprezintă 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei, inclusiv TVA, pentru fiecare imobil aflat la o distanță de cel puțin doi kilometri față de rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale care se încadrează în criteriile de distanță. În cadrul unei sesiuni de finanțare, solicitantul poate depune o singură cerere de finanțare pentru toate gospodăriile cuprinse în zona respectivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5971 secunde