X
X
Mai multe ştiri online:

Aveți nevoie de tratament balnear? Pensionarii pot lua bilete în stațiuni

Ştire online publicată Marţi, 07 Iulie 2020. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Sursa foto: Dodo
Aveți nevoie de tratament balnear? Pensionarii pot lua bilete în stațiuni - biletesursadodo-1594052982.jpg
Pentru cea de-a zecea serie de tratament din acest an, cu data de prezentare în stațiune 10 iulie, dintr-un total de 42 bilete disponibile, au mai rămas 20 de bilete. Acestea sunt valabile în următoarele stațiuni: 1 Mai, Amara, Buziaș, Geoagiu Băi și Sărata Monteoru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Județene de Pensii, Kristina Mutiș, ca și până acum, biletele au fost acordate pe aceleași criterii, adică în baza unui punctaj, în care s-a luat în calcul mai ales faptul dacă solicitanții au mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Așadar, cei care nu au primit bilete de tratament în 2018 și 2019 au primit zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu au mai primit nici un punct.

Referitor la contribuția suportată de către beneficiarii biletelor, aceasta este în procent de 50% din valoarea totală a pensiei. Desigur, există și gratuități, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate și persoanele cu handicap. În cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul se achită integral. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17137 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2847 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2484 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4182 secunde