Avertizări meteo COD PORTOCALIU și COD GALBEN actualizate. Ploi abundente și vijelii până la ora 21

145
Avertizări meteo COD PORTOCALIU și COD GALBEN actualizate. Ploi abundente și vijelii până la ora 21 - img1-1531209463.jpg

Articole recomandate

Meteorologii ANM au actualizat avertizările cod portocaliu și cod galben. În următoarele ore vor fi ploi însemnate cantitativ, în special în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă;

În cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20...25 l/mp.

COD PORTOCALIU, interval de valabilitate: 10 iulie, orele 10 - 18;

Fenomene vizate: ploi abundente;

În jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să plouă, temporar abundent și se vor cumula cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice,

Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6016 secunde