Avertizare meteo. Ploi și vijelii după caniculă în toată țara, începând de miercuri

4141
Avertizare meteo. Ploi și vijelii după caniculă în toată țara, începând de miercuri - vremerea-1565680947.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că după zilele cu temperaturi caniculare, vremea se răcește și vor fi manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, scrie romaniatv.net


COD GALBEN

Canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

Local, în noaptea de marți spre miercuri (13/14 august), temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.


Tulcea : Temperaturi ridicate extreme

Informare meteorologică, intervalul 14 august ora 9 – 16 august, ora 9

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3511 secunde