AVERTIZARE / Cei care nu își curăță zăpada din fața casei, blocului sau firmei riscă amenzi usturătoare

764
4
AVERTIZARE / Cei care nu își curăță zăpada din fața casei, blocului sau firmei riscă amenzi usturătoare - curatazapada-1483714119.jpg

Articole recomandate

Persoanele fizice și juridice care nu își curăță zăpada din fața casei, blocului, respectiv firmei, la 24 de ore de când ninsoarea s-a oprit riscă amenzi usturătoare. Amenzile pentru firme pot ajunge până la 2.000 de lei, iar pentru persoanele fizice sancțiunile variază între 200 și 500 de lei. 


Persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale. 


La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării acestora" - prevede art. 12. al normelor aprobate prin HCGMB 120/2010.










Comentează știrea

gogu
6 ianuarie 2017
*

asta pentru ca si primaria curata strazile si trotuarele pentru pietoni, nu? astia de la polaris doar se plimba cu masinile alea, nu fac nimic. curata strazile de zapada, lasand ditamai stratul de gheata ca sa patinezi mai usor. nu dau cu sare si nisip. sau macar cu nisip, ca sa nu mai derapezi. au ramas cu ideile imbecile ale lui mazare ca se strica asfaltul. normal, daca au platit inzecit pentru un asfalt de calitate proasta. in alte judete, ca brasov si sibiu, de ce nu se mai strica asfaltul. acolo, de la primii fulgi, masinile sunt pe strada si imprastie cu nisip si sare. si nu se mai strica nimic. astia de la polaris vin cu lamele la nivelul strazii. nu au nicio banda de cauciuc pentru a proteja strada. daca se strica, nu-i problema. rezolva primaria! pe primarie cine o trage la raspundere pentru incompetenta si contracte date cu japca? bine ca da amenzi ca nu-si curata gigel zapada si gheata din fata casei... bleah!!!

vintila
12 ianuarie 2017
NESIMTIRE

Sa vina toata lumea sa vada in ce hal arata str. Stefan Mihaileanu pe care circula atita amar de lume spre cea mai mare piata a orasului- Piata Grivitei! Patronii de spatii comerciale si proprietarii de imobile si-au facut curat in fata locatiilor in cauza dar onor Primaria nu a catadisit sa trimita nici un fel de utilaj astfel ca pe carosabil nu se poate circula.E vorba de masinile care aprovizioneaza piata in primul rind, cu pine, lapte, apa, produse de stricta necesitate oricarei familii. De acord, dati amenzi la nesimtiti, dar cei mai mari nesimtiti sunt cei insarcinati oficial sa rezolve aceste situatii si nu o fac! Destituiti si amendat usturator toti ce vinovati, dar pina atunci ramin ceea ce sunt INCOMPETENTI NESIMTITI

Nicola
12 ianuarie 2017
Trotuarul apartine administratiei locale

Legea 213 /1998 actualizată, privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia defineste clar ce apartine domeniului public si ce nu... Așa fiind, trotuarul ce este pe toata portiunea proprietatii cetățenilor apartine/ este domeniu public al Consiliului Local.Verificați și-n Cartea Funciară a proprietății dvs . Este o practica des intalnita ca primariile, mai ales cele de prin sate, comune,orasele mici, prin HCL sa treaca in grija proprietarilor ca trotoarele, santurile, spatiul verde din dreptul proprietatii sa fie ingrijite de proprietarul respectiv. Concluzie: trotuarele apartin administartiei locale care ar trebui sa scoata asistatii social si sa le curete....Niciodata o HCL nu este mai presus decat o lege a statului!!! Cand construiesti pentru a ocupa o parte din trotuar mergi la CityMall unde poti inchiria o bucata de trotuar pentru o perioada de timp contra unei taxe de aprox. 1RON/m2/zi ș in caz de ocupare abuziva iei amenda..Trotuarul apartine administratiei publice locale numai cand produce bani iar in restul timpului il au in ingrijire cetatenii???? Rusinica!!!!

Cami
13 ianuarie 2017
Rusine

Asta se numeste nesimtire, cum arata strazile din cartier? Nu va e rusine sa faceti o astfel de regula iar voi sa o incalcati?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3968 secunde