X
X
Mai multe ştiri online:

Avertizare ANM de vreme severă! Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

Ştire online publicată Luni, 10 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Foto: evenimentul.md
Avertizare ANM de vreme severă! Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată - descarcari-1597046240.jpg
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare de vreme severă. Astfel, în intervalul 12.00 - 23.00, ANM a anunțat un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.


"În intervalul menționat, în toate zonele de munte, precum și în Transilvania și  sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.


Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.


Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în zonele deluroase din sudul și estul țării, precum și în regiunile vestice, sud-vestice și nordice", se arată în avertizarea ANM.


Tot astăzi, ANM a anunțat că vremea se va menține cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, local canicularã în Câmpia Românã.


Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în rest, îndeosebi în nord-est și centru.


Ploile vor avea și caracter torențial și, mai ales la munte, cantitãțile de apã vor fi însemnate. Vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul Moldovei și 36 de grade în Lunca Dunãrii.


Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge izolat pragul critic de 80 de unitãți, îndeosebi în vestul teritoriului.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17130 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2841 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2480 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4345 secunde