Avem semafoare cu inimioare, dar cine strânge rahatul de pe trotuare?

4947
10
Avem semafoare cu inimioare, dar cine strânge rahatul de pe trotuare? - 1-1488185310.jpg

Articole de la același autor

Avem semafoare cu inimioare, dar căcatul de pe trotuare când și cine îl strânge? Avem poliție locală care vânează șoferi zi și noapte, dar când o să-i vâneze și pe ăia care ies cu câinii la plimbare și îi lasă să se cace în mijlocul trotuarului, în spațiul cu nisip din locurile de joacă pentru copii, în parcuri și în piațete, fără să strângă după ei? Cine trebuie să îi amendeze pe gherțoii din trafic care la semafor își curăță mizeria din mașină, aruncându-și resturile pe geamul mașinii? Cine să le amendeze pe duduiele care scuipă semințe pe jos în parcurile pentru copii, în timp ce își veghează odraslele să nu cadă în cap de pe tobogan? 


Din păcate, Constanța a devenit atât de tolerantă cu mizeria încât rahatul de pe jos nu mai întoarce nimănui stomacul pe dos. Faci haz de necaz, fentezi să nu calci în el și faci glume pe seama nefericitului care din neatenție o să care în casă "bucuria". 


Este clar că în Constanța se întrepătrund aproape ermetic nesimțirea unei mare părți a cetățenilor cu nepăsarea autorităților locale. Atât de mult se armonizează cele două părți, încât aproape se încurajează reciproc. Niciuna, nici alta nu dă doi bani pe educație, pe spiritul civic, pe curățenie. Și, din păcate, din puterea exemplului, așa vor fi educate și generațiile viitoare. Copiii văd că mami și tati scuipă semințe și cingo pe stradă, că Grivei trebuie să își facă nevoile pe trotuarul din fața scării, că tati aruncă scrumierea de țigări pe geamul mașinii, că vecina de la doi își golește găleata cu gunoi în grădina dintre blocuri și nu la tomberon, că după picnicul din parc sau de la "pădure" familia a lăsat în urmă un munte de mizerie. Pentru copii această stare va deveni normalitate.


Asistăm, din păcate, cu sprijinul autorității locale, la un proces de împuțire a orașului. Căci, pur și simplu, Constanța pute. Degeaba ne ascundem după deget și ne mințim că trăim într-un oraș turistic, oraș european. Oameni buni, cum se încălzește un pic afară începe să pută tot orașul. Primăria are grijă să curețe zonele cu pretenție turistică - Mamaia, Piața Ovidiu, zona Cazinoului, în timp ce restul urbei se sufocă sub mizerie. Și nu musai din cauză că nu se mătură străzile și trotuarele orașului. Ci din cauză că nesimțirea multora dintre locuitorii Constanței a ajuns atât de mare încât, exact ca animalele, în urma lor rămân dâre de mizerie. În fața poliției locale scuipă pe stradă, își aruncă ambalajul de la mâncare și nici măcar nu li se atrage atenția. Agentul e preocupat să fotografieze mașina parcată cu jumătate de roată peste linia de demarcație. Nu îl interesează mizeria. Nu iese profit, nu se fac bani din asta, este nevoie de muncă de lămurire. 


În realitate, mizeria ar trebui să coste enorm de mult în Constanța. Amenzi drastice, uriașe, o adevărată moblizare a autorităților, chiar cu riscul nemulțumirii unei mari categorii a cetățenilor. Amenzile pentru astfel de fapte ar trebui să fie printre cele mai mari. Căci altfel, ar putea dl primar Făgădău să facă și zece campanii pe an "Curățăm Constanța noastră!" și tot degeaba. Mături trotuarul din fața casei dimineața, pentru ca la prânz și seara să fie plin de căcat, chiștoace și noroaie. 


Populația trebuie educată și forțată să respecte legea. Cu vorba bună este clar că nu mai merge. Așa s-a întâmplat și în alte țări mult mai civilizate ca a noastră. Știți ce amenzi sunt în Germania dacă arunci și un băț de acadea pe jos? Dar cine să facă asta la noi? 


Într-un final, cred că tuturor ne va plăcea să ne plimbăm pe trotuare curate, iar copiii noștri să se joace, în parcuri, în iarbă și nu în mizerie de animale, coji de semințe și ambalaje de la Danone sau 7Days.



Comentează știrea

georgiana
27 februarie 2017
Turci, țigani si moldoveni

Din păcate Constanța a devenit o adunătură de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui

cetatean
27 februarie 2017
Corect!

Sunt pline trotuarele de excremente de caini. NU am vazut niciun "iubitor" de animale sa curete mizeria lasata de javra iesita la plimbare. Poti sa le zici ceva? Te-ar lua la bataie...de civilizati ce sunt. Bine ca politia da amenzi la masinile parcate pe trotuare...unde nu gasesti o masina dai peste un ra.h.at...parcat.

Arivederci
27 februarie 2017
Tanti Auguri

Daca-s prosti, LEGI avem, dar daca Primaria nu vrea sa faca bani cinstiti, ce sa le facem?? Sa putorile din gheretele de la paza locala (sau cum se numesc) care efectiv dorm in parcuri, si sa le dea cate un par in mana plus carnetelul de amenzi si GATA rezolvata situatia. Vorbind serios, sa angajeze pe langa somnambulii de mai sus alti oameni pe care sa-i trimita cu si sa stea la fiecare banca, stalp cu aparatul foto pregatit si amenda deja scrisa. Ca avem destule PUTORI de la care sa se ia bani pe amenzi. Constanta trebuie sa iasa din prosteala facuta de mazarica.

un constantean
27 februarie 2017
SA FACEM O SOCOTEALA

1.Cati au mintit "pe proprie raspundere" ca sa induca in eroare PRIMARIA si sa beneficieze de subventii ? Raspuns: o droaie, ca i-a apucat durerile de cap pe functionarii din Primarie si au amenintat cu procese. Aceste persoane, care pe proprie raspundere s-au declarat insolvabile si sunt o multime, ca de apuca groaza, nu raspund macar cu un gest la curatenie !!!! de ce !!!! ca ar trebui sa raspunda penal pt declaratii muncinoase. 2. Daca, mai avem in vedere si o alta categorie "estivala", prostituatele de la Constanta care sunt INSOLVABILE si le rad politistilor in nas, cu raspunsuri impertinente de formula "ce-mi faceti, ca nu am bani si nu aveti cum sa ma execut! LA FISC", raspunsul ar fi, esti insolvabila, dar nu si pt munca. 3. De curiozitate, daca facem un experment in cartierul de renume pt gratuitati, HENRI COANDA si intrebati acolo unul "de-al casei", cati ani de munca are, o sa vi se zica ca-l injurati de mama, dar gratuitati primeste.. Stimate domnule Cosmin, dvs. ati avut o intrebare, am si eu una, socoteala mea este gresita ? nu ne mai iese numarul la electorale ?

Succes
27 februarie 2017
Spor

Genial articol. Sincer și dureros. Iremediabil. Ar trebui zilnic astfel de articole . Prin persistenta se rezolva. Cred ca ar fi bine sa faceți o secțiune la ziar care sa se numească Rușinile Constanței și sa posteze lumea toate porcăriile si mizeriile si sa fie mare ca sa bada si fagadau o chestie gen "parchez ca un bou"

carlos violatorul
27 februarie 2017
ptr georgiana

care din ei te-a violat: turcul tiganul sau moldoveanul ? zi-mi mie sa pun virgula unde trebuie si te razbun !

certaretu
27 februarie 2017
despre rahati

Super Carlos!!!!....dar articolul? Foarte bun! Bravo Cosmin si bravo Cuget pentru ca nu ai cenzurat spusele lui Cosmin!!!smecheria si tupeul gastilor Mazăre si Constantinescu au "educat" mii de tupeisti nesimtiti de care vom scăpa ff greu! Iar la Fagadau ce asteptari sa ai când si el a crescut in acelasi mediu???

certaretu
27 februarie 2017
despre rahati

Super Carlos!!!!....dar articolul? Foarte bun! Bravo Cosmin si bravo Cuget pentru ca nu ai cenzurat spusele lui Cosmin!!!smecheria si tupeul gastilor Mazăre si Constantinescu au "educat" mii de tupeisti nesimtiti de care vom scăpa ff greu! Iar la Fagadau ce asteptari sa ai când si el a crescut in acelasi mediu???

Educatie lipsa
1 martie 2017
felicitari pt articol

In sfarsit un articol despre ce ne doare cel mai mult in Constanta .Felicitari si sper sa continuati pana cand se va schimba ceva . Cat despre plimbatorii de caini care nu-si aduna excrementele si le lasa inmijlocul drumului un singur cuvant : RUSINE !

constantean
1 martie 2017
rahatii

Rezolvarea este simpla: o Hotarare de CLM prin care posesorii de animalute sa fie obligati sa umble cu maturica, farasul si punguta cand isi scot animalutul la plimbare. Mai problematic ar fi daca animalutul ar avea diaree. Dar este drept sa dam o hotarare pentru posesorii de animalute si pentru posesorii de autoturisme, care ne ocupa trotuarele, spatiile verzi, de nu mai au animalutele unde sa se usureze si se usureaza pe trotuare, care imbacsesc trotuarele cu uleiuri, motorina si tot felul de resturi menajere, sa nu se ia nicio masura? Parca nu este drept si nici corect, ca un caca de animalut il mai spala ploaia sau il absoarbe pamantul, dar uleiurile si motorina nu prea le spala ploaia, iar pamantul, daca le inghite se deterioreaza si numai creste nimic pe el..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3382 secunde