„Avem nevoie de staţii de autobuz în zona comercială de pe bulevardul Aurel Vlaicu!”

781
„Avem nevoie de staţii de autobuz în zona comercială de pe bulevardul Aurel Vlaicu!” - fotofondsolicitarestatie448-1608663443.jpg

Articole de la același autor

Zona comercială de pe bulevardul Aurel Vlaicu a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai circulate din oraş. Foarte mulţi constănţeni vin să îşi facă cumpărăturile în centrele comerciale aliniate de-a lungul bulevardului, o mare parte dintre ei folosind transportul în comun. Aceştia fac apel către autorităţile locale să regândescă configuraţia staţiilor de autobuz astfel încât să fie cât mai la îndemâna lor, să nu fie nevoiţi să meargă prea mult pe jos, cu sacoşile grele în mâini.

E sezonul cumpărăturilor şi mulţi dintre constănţeni iau la rând magazinele şi pieţele pentru a se aproviziona de sărbători. Mai mulţi cititori ne-au semnalat însă că staţiile de autobuz sunt cam departe şi că este dificil să meargă încărcaţi de sacoşi până la locul unde opreşte maşina. Tocmai de aceea, solicită o reamenajare şi chiar vin cu propuneri.



„Am observat că în alte zone din oraş s-au găsit soluţii pentru a muta staţia aproape de piaţă. La Brotăcei, Tic Tac, sunt staţiile una lângă alta. Nu se poate face o staţie în acest fel şi în dreptul supermarketului de pe bulevardul Aurel Vlaicu, pentru autobuzele 44 şi 43M? Acum distanţa este foarte mare şi este foarte greu să cari sacoşi. În general, sunt persoane vârstnice care merg acolo la cumpărături, care nu au maşină şi nici nu merg cu taxiul”, ne-a transmis, pe adresa redacţiei, I. Solomon, un pensionar din municipiul Constanţa.


Ideea este împărtăşită şi de alţii, care propun chiar şi înfiinţarea unei staţii vizavi, tot pe bulevardul Aurel Vlaicu, în dreptul fostului obor. „Este şi trecere de pietoni acolo, este uşor de traversat. De ce trebuie să mergem tocmai până la centrul comercial şi să ne întoarcem de acolo pe jos, când se poate face staţie aici. Nu ar încurca circulaţia, deoarece este loc suficient pe margine, să oprească autobuzele”, este de părere Marian V.


Vor băncuţe şi acoperiş



Oamenii mai spun că în staţiile deja existente nu există bancă de aşteptare şi nici acoperiş, astfel încât călătorii să fie feriţi de intemperii pe perioada sezonului rece. „Zilele trecute a plouat mult şi am aşteptat autobuzul 10 minute în staţie, cu încă 5 minute până la staţie. M-a udat ploaia de tot. Ar fi fost bine să fie măcar ceva de plastic unde să putem să ne adăpostim, să nu stăm sub cerul liber”, ne-a semnalat o altă pensionară.


Toate aprecierile şi propunerile constănţenilor le-am transmis, în cursul zilei de ieri, conducerii CT Bus, urmând ca acestea să fie analizate şi să se ia în calcul în ce măsură este posibilă mutarea staţiilor şi amenajarea lor în alte zone. „Înfiinţarea de staţii ţine de Primăria Constanţa, de Direcţia Generală de Servicii Publice. Sigur că noi putem să propunem în anumite situaţii. Pe de altă parte, înfiinţarea unei staţii are legătură şi cu terenul unde oamenii trebuie să aştepte. Trebuie identificat dacă spaţiul respectiv aparţine municipalităţii şi nu altcuiva şi ulterior se va decide”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Bogdan Niţă, directorul general al CT Bus.


O situaţie asemănătoare ne-a fost semnalată tot pe linia de autobuze 44, pe strada Baba Novac, unde staţia este la mare distanţă de un supermarket frecventat de pensionari. „Staţia este la Energia, la 250 de metri de magazin. Ne-ar prinde bine o staţie mai aproape, să nu fim nevoiţi să mergem cu sacoşile prea departe”, ne-a transmis, pe adresa redacţiei, un alt constănţean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020
Stire din Social : CT BUS suspendă traseele de noapte
Pagina a fost generata in 1.2586 secunde