Autorizația de construcție a bisericii din Parcul de la Casa de Cultură, suspendată în instanță

1720
Autorizația de construcție a bisericii din Parcul de la Casa de Cultură, suspendată în instanță - catedralaeroilor1140319257514043-1570183772.jpg

Articole de la același autor

Autorizația de construire emisă pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii din Parcul Casei de Cultură a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța. Hotărârea este definitivă.


Decizia vine ca urmare a plângerii unei asociații constănțene.


Referitor la așa zisa suspendare a autorizației de construcție a bisericii Sfânta Treime de la Casa de Cultură, Arhiepiscopia Tomisului precizează: 


"Conform portalului Curții de Apel, procesul se va rejudeca. Nu cunoaștem cum s-a ajuns la concluzia că autorizația va fi suspendată. Actualmente, autorizația este valabilă, până la rejudecare. În fața primei instanței, procesul a fost câștigat de către parohie, nicidecum că au convins instanța reprezentanții asociației. Lucrările nu au fost părăsite de 12 ani, așa cum afirmă asociația, deoarece lucrările la Catedrala Eroilor au început prin săparea gropii pentru fundație în anul 2007, în 2008 s-a pus perna de piatră și apoi s-a turnat fundația în a doua jumătate a anului 2008. Apoi s-a lucrat aproape în fiecare an, inclusive în urmă cu două săptămâni, s-a turnat bolta de la altar. În 2016 s-au luat măsuri de conservare când toată structura a fost tencuită interior și exterior. În prezent, lucrările au fost executate până la cota +10 metri, pe toată structura, iar până la +16 metri pe partea de deasupra balconului de la intrare și pe partea dinspre altar".







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6419 secunde