Autoritatea Europeană a Muncii sprijină lucrătorii de sezon

152
Autoritatea Europeană a Muncii sprijină lucrătorii de sezon - muncasezoniera-1626888983.jpg
Vara aceasta, Autoritatea Europeană a Muncii (AEM) a lansat campania de informare „Drepturi pentru toate sezoanele”, prin care atrage atenţia asupra necesităţii de a promova condiţii de muncă echitabile şi sigure pentru lucrătorii sezonieri angajaţi în statele UE. Campania condusă de Autoritatea Europeană a Muncii împreună cu Comisia Europeană, Platforma europeană de combatere a muncii nedeclarate, reţeaua EURES, statele UE şi partenerii sociali se va derula în perioada iunie-octombrie 2021.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, se estimează că, în fiecare an, aproximativ 850.000 de cetăţeni europeni se angajează în activităţi sezoniere în afara ţării lor de origine. Ca urmare, lucrătorii mobili sezonieri au aceleaşi drepturi la condiţii de muncă echitabile şi aceleaşi drepturi sociale, când lucrează în alt stat UE, ca şi lucrătorii locali. Totuşi, dată fiind natura temporară a muncii lor, pot fi mai vulnerabili la condiţii precare de muncă şi de viaţă, fraudă şi abuz. Mai mult decât atât, pandemia de Covid-19 a agravat condiţiile lucrătorilor sezonieri şi i-a expus la riscuri de îmbolnăvire.

Ca urmare, campania de comunicare „Drepturi pentru toate sezoanele” urmăreşte să crească conştientizarea lucrătorilor mobili sezonieri şi a angajatorilor lor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, precum şi la serviciile de consiliere disponibile. Toate acestea în condiţiile în care lucrătorii sezonieri sunt esenţiali pentru sectoare importante ale economiei, iar activitatea lor a fost deosebit de vulnerabilă la impactul pandemiei de Covid- 19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5351 secunde