Ați cumpărat produse false? Iată unde puteți depune plângere

197
Ați cumpărat produse false? Iată unde  puteți depune plângere - aticumparat-1441639833.jpg

Articole de la același autor

Consumatorii se pot adresa Autorității Județene pentru Protecția Consumatorilor Constanța în situația în care firmele folosesc practici comerciale incorecte, potrivit unui act normativ intrat, ieri, în vigoare.

Concret, modificările introduse permit din nou consumatorilor să se adreseze protecției consumatorilor în toate situațiile în care sunt păcăliți de către comercianți.

Începând de astăzi, folosirea practicilor comerciale incorecte este amendată cu sume cuprinse între 2.000 și 100.000 de lei. Iar practicile comerciale înșelătoare și cele agresive sunt amendate în continuare cu sume cuprinse între 5.000 și 100.000 de lei, respectiv între 2.000 și 100.000 de lei.

Legea nr. 363/2007 dispune că practicile comerciale înșelătoare pot fi acțiuni înșelătoare, adică atunci când sunt prezentate informații false sau care pot induce în eroare consumatorii.

Câteva exemple în acest sens sunt: afirmarea falsă că un produs poate vindeca boli, disfuncții sau malformații, descrierea unui produs ca fiind gratuit atunci când consumatorul trebuie să suporte alte costuri și prezentarea drepturilor consumatorilor stabilite prin lege ca o caracteristică distinctă a ofertei comerciantului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4048 secunde