Atestatele profesionale pentru psihologi, expediate prin poștă

697
Psihologii constănțeni își vor putea primi atestatele profesionale și de certificare profesională prin poștă. La propunerea președintelui Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniței, consiliului organizației a decis aprobarea acestor facilități pentru psihologii din afara Capitalei. 

"Am luat această decizie întrucât am avut multe solicitări din partea membrilor noștri, în ciuda multor opinii nefavorabile, pentru a scuti membrii noștri de la plata unor cheltuieli inutile cu deplasarea în București. Din câte cunosc, suntem prima organizație profesională care adoptă această modalitate de expediere a atestatelor profesionale pentru membrii săi", a declarat prof. univ. dr. Mihai Aniței.

Documentele vor fi trimise prin poștă începând cu data de 1 ia-nuarie 2013, la adresa specificată de către psihologi, costurile de expediere fiind suportate din bugetul Colegiului Psihologilor din România.

De asemenea, Colegiul Psihologilor din România eliberează psihologilor români care doresc să profeseze în statele membre ale Uniunii Europene, începând cu aceiași dată, certificatele de conformitate și în limba engleză. Acest fapt facilitează accesul psihologilor români pe piața serviciilor psihologice din Uniunea Europeană și reduce, în mod semnificativ, cheltuielile efectuate de către membri cu recunoașterea profesională.

Singurul document de autorizare profesională recunoscut la nivelul Uniunii Europene pentru psihologii români este atestatul de liberă practică însoțit de certificatul de conformitate, emise de către Colegiul Psihologilor din România, autoritate de reglementare națională înregistrată la Comisia Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Se pot vindeca bolile psihice?
Pagina a fost generata in 0.6292 secunde