Atenție unde mâncați în Satu de Vacanță! Închis de DSV și OPC , Cuptorul cu plăcinte încă funcționează normal

4390
5

Articole de la același autor

Deși inspectorii sanitar-veterinari și comisarii Protecției Consumatorilor au dispus suspendarea temporară a activității autoservirii Cuptorul cu plăcinte din Satu de Vacanță, unitatea nu a fost închisă nici măcar o oră, pentru a se face curățenie. Reprezentanții autorităților au găsit, vineri după-amiază, tone de alimente neconforme și o mizerie de nedescris în bucătăria și spațiile de depozitare ale unității. Cu toate acestea, "restaurantul" a funcționat fără probleme și sâmbătă și duminică, cu sute de persoane care au luat masa acolo sau au cumpărat "hamsie prăjită" (care, de fapt este șprot din Bulgaria, dovadă fiind zecile de cutii din magazia Cuptorului).

"Am găsit sute de kg de carne și brânză depozitate în condiții greu de imaginat. Peste pasta de mici bâzâiau muștele, iar multă materie primă nu avea etichete sau indicații despre proveniența sau termenul acestora. Ne-a fost împiedicat controlul, iar, la final, administratorul a fugit fără a putea încheia procesul verbal. Vorbim despre o amendă de peste 30.000 lei și suspendarea temporară a activității", a explicat Horia Constantinescu, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Peste 3,5 tone de carne și brânză neconforme

Din păcate, în week-end, din cauza unor lacune legislative nu a putut fi emisă ordonanța de închidere, așa că unitatea a rămas deschisă și sâmbătă. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Constanța, prezenți și ei la controlul de vineri, au revenit la locație sâmbătă dimineață, pentru a-l găsi pe administrator, ca să semneze documentele și să finalizeze astfel controlul. Abia atunci a fost dispusă închiderea unității. Însă și duminică dimineață aceasta funcționa normal. "Vineri, pe 23 iunie, în urma acțiunii comune desfășurate de către inspectorii DSVSA Constanța împreună cu reprezentanți ai CJPC Constanța și IPJ – SICE Constanța la o unitate din Satul de Vacanță, a fost descoperită o cantitate de aproximativ 3,5 tone de produse alimentare (carne și produse din carne, produse lactate, făină), pentru care nu s-a putut pune la dispoziție documentele de proveniență, nu prezentau elemente de identificare. De asemenea, s-a constatat că spațiile de depozitare, procesare și valorificare a produselor alimentare nu erau întreținute în condiții corespunzătoare de igienă", se arată în comunicatul transmis de DSV Constanța.

10.000 lei amendă la DSV

Potrivit directorului instituției, dr. Diana Cristescu, inspectorii sanitari veterinari au pus sub sechestru sanitar veterninar întreaga cantitate care urmează să fie distrusă prin incinerare.

"Având în vedere că administratorul a părăsit unitatea în timpul controlului, s-au făcut demersuri ca acesta să fie contactat pentru semnarea documentelor specifice și finalizarea controlului. Astfel, sâmbătă, 24 iunie, inspectorii din cadrul DSVSA Constanța s-au deplasat din nou la unitatea respectivă împreună cu reprezentanți ai IPJ – SICE Constanța unde, în prezența admnistratorului unității, a fost finalizat actul de control, prin emiterea unei ordonanțe de suspendare a activității și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei", a mai adăugat directorul DSV Constanța.

În cursul zilei de astăzi, ar trebui să intre în vigoare și ordonanța Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța pentru suspendarea activității Cuptorului cu plăcinte.


Comentează știrea

Dragnea
26 iunie 2017
La pușcărie cu penalii de la cuptorul cu plăcinte!!!

La pușcărie cu penalii de la cuptorul cu plăcinte și închisă afacerea că să fie învățătură de minte pentru toți penalii din satul de vacanță, păi iau dat amendă 10000 lei, păi banii ăia îi face în 2 ore , până nu le închideți prăvălia nu se învață minte.

bleeahhh
26 iunie 2017
bleeeahhh

imi vine sa vomit numai cand aud de makidoni....astia trebuiesc eutanasiati

Cătălin
26 iunie 2017
Bataie

Patronașul ala nesimtit merita urmarit, prins si batut bine. Face experimente pe capul nostru sau al copiilor nostri. La pușcărie pentru asa ceva.

mengele
26 iunie 2017
Da

Machidonul ala lucreaza asa de cand il stiu (cel putin 10 ani). Nimeni de la DSP, DSV, sau OPC nu l-a deranjat. Omul a cotizat unde a trebuit. Dincolo ca patronul ar trebui pus sa manance ce vinde, toti lucratorii de acolo ar trebui sa aiba interzis a mai lucra in domeniul alimentelor. Fiindca sunt la fel de vinovati. Ce ati vazut acolo este in fiecare an.

Arabu
26 iunie 2017
Coruptia ucide !

Asta inseamna sa fi mafiot !!!

Pagina a fost generata in 0.6988 secunde