Atenţie, şoferi! Schimbări importante în traficul din municipiul Constanța

867

Articole de la același autor

Începând de astăzi, bulevardul Tomis devine arteră cu sens unic pe tronsonul delimitat de strada Ion Rațiu și bulevardul Mamaia. Circulația rutieră se desfășoară pe două benzi cu sens unic către zona centrală, pe două benzi dedicate circulației mijloacelor de transport în comun, taxiurilor și autospecialelor de intervenție, cu circulație în ambele sensuri, câte o bandă pentru fiecare sens şi pe piste pentru biciclete.


“Noile reglementări au fost semnalizate prin indicatoare de informare și marcaje rutiere. Pe ambele sensuri de deplasare au fost amenajate stații pentru autobuze”, precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.


Reamintim că circulația pe bulevardul Tomis se desfășoară cu prioritate față de străzile laterale, cu excepția reglementărilor impuse de funcționarea semafoarelor de la intersecțiile cu bulevardul Mamaia, strada Nicolae Iorga și strada Ion Rațiu.


Tot de astăzi, traficul rutier din zona Perla (intersecţia bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu) va fi redirijat, astfel:
• din direcţia Pescărie spre Năvodari: înainte, pe 2 benzi de circulaţie, (banda întâi cu prioritate, iar banda a doua fără prioritate), iar banda a treia cu posibilitatea de a efectua virajul la stânga, fără prioritate, către bulevardul Aurel Vlaicu;
• din direcţia Năvodari spre Constanţa: pe toate cele trei benzi se va efectua virajul la dreapta spre bulevardul Aurel Vlaicu, iar de pe banda 3 se va putea efectua virajul la stânga, fără prioritate, spre zona Pescărie;
• din direcţia bulevardul Aurel Vlaicu spre Năvodari: înainte, în staţiune, pe 2 benzi de circulaţie, cu prioritate;
• din direcţia bulevardul Aurel Vlaicu spre Pescărie (Sat Vacanţă): pe 2 benzi de circulaţie, cu posibilitatea efectuării virajului la dreapta.


Pe întreaga perioadă a extrasezonului 2020 - 2021, viteza maximă admisă pe bulevardul Mamaia, din staţiune, este de 60 km/oră, semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere la cele trei intrări în staţiunea Mamaia.


“Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei”, mai transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7528 secunde