Atenție, pericol de înec. Nu ignorați sfaturile salvamarilor și panourile de avertizare!

2068
Atenție, pericol de înec. Nu ignorați sfaturile salvamarilor și panourile de avertizare! - fotofondpericoldeinec-1560364219.jpg

Articole de la același autor

Nici nu a venit bine căldura și deja statistica neagră a cazurilor de înec, în județul Constanța, numără cinci persoane, din care doi copii, care și-au pierdut viața în apă. Sunt oameni din jurul nostru pentru care o clipă de neatenție și o doză prea mare de curaj s-au transformat într-o tragedie.


Cea mai recentă victimă a valurilor nemiloase ale mării este un bărbat de 33 de ani din Constanța. Acesta era bucătar pe Fregata "Mărășești" și, în cursul zilei de ieri, ieșise la cules de rapane, în zona unui dig din Năvodari. Deși a fost scos rapid de apă de alți oameni aflați în zonă, medicii nu au reușit să îl salveze. Duminica trecută, un turist s-a înecat în zona Hanul Piraților, a fost transportat în stare gravă la spital, dar ulterior a decedat. De asemenea, ne amintim cu toții de tragedia elevului militar, de doar 16 ani, venit la Școala de Vară a MApN, care a fost căutat zile în șir până când trupul i-a fost adus de valuri la mal. La doar o zi după dispariția în mare a elevului militar, un copil de cinci ani a pierit într-un canal din zona localității Poarta Albă.  


"Statisticile anilor anteriori arată că, odată cu încălzirea vremii, apar și cazurile în care copii, tineri și chiar persoane cu experiență își pierd viața la scăldat. Tocmai de aceea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța facem un apel către cetățeni să respecte o serie de reguli și de măsuri, astfel încât să fie rpevenite astfel de evenimente nedorite", precizează Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.


Plata unei clipe de neatenție poate fi o viață!
Salvatorii ne recomandă să frecventăm doar locurile special amenajate pentru înot și scăldat și să respecte întotdeauna recomandările salvamarului sau administratorului locului de agrement. "Evitați scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte și curenții foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci. Nu realizați acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcții. Nu intrați în apa rece înfierbântați, după ce ați stat foarte mult timp la soare! Nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte și, mai ales, nu lăsați copiii nesupravegheați lângă și în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinților sau altor persoane mature", mai precizează reprezentanții ISU.


Totodată, ni se atrage atenția asupra obligației de a respect indicațiile panourilor de avertizare, precum "Scăldatul interzis" sau "Pericol de înec", și să conștientizăm riscurile la care ne expunem atunci când ne scaldăm în locuri neamenajate, pentru că plata unei clipe de neatenție poate fi o viață.


De asemenea, nu ignorați indicațiile salvamarilor". Vă reamintim că puteți intra în apa mării doar dacă la foișoarele salvamarilor este afișat steagul jumătate galben jumătate roșu. În cazul în care se ridică steagul galben, atunci înotul este permis doar celor foarte experimentați, însă arborarea steagului roșu la foișor înseamnă că înotul este strict interzis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3757 secunde