Atenție de la cine cumpărați mașini!

214
Atenție de la cine cumpărați mașini! - lala-1559559243.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit trei autoturisme, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autoritățile din Germania și Franța. Autoturismele, în valoare totală de aproximativ 300.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.


La sfârșitul săptămânii trecute, în baza informațiilor deținute de polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași s-a desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului internațional cu autoturisme furate.
Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei, F.M., cu cetățenie română și Republica Moldova, la volanul unui microbuz marca Mercedes Sprinter, care avea atașat o platformă pe care transporta două autoturisme marca Toyota, unul Lexus fabricat în anul 2016, cel de al doilea RAV4 fabricat în anul 2017.


Șoferul era însoțit de doi bărbați, V.G și V.V., ambii cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 46, respectiv 30 de ani, proprietarii celor două autoturisme transportate pe platformă.


Deoarece polițiștii de frontieră aveau suspiciuni privind proveniența celor două autoturisme marca Toyota, au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că cele două mijloace de transport figurează în bazele de date ca fiind declarate bunuri căutate pentru confiscare de autoritățile din Germania, din luna aprilie, respectiv luna mai a.c.


De asemenea, în aceeași perioadă, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Albița - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, P.I., cetățean român și R. Moldova, în vârstă de 35 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, an de fabricație 2011.


Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța.


Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în urmă cu mai mulți ani, plătind suma de 9.500 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0135 secunde