Atenție, constănțeni! Vehiculele lăsate în paragină vor fi transportate în parcul de mașini abandonate

570
Atenție, constănțeni! Vehiculele lăsate în paragină vor fi transportate în parcul de mașini abandonate - abandonedcar-1588597312.jpg

Articole de la același autor



Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat dispoziția prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.


Eliberarea domeniului public de 16 vehicule abandonate și 10 autovehicule fără stăpân care afectează imaginea orașului, fiind lăsate în paragină pe străzile Constanței, este finalul unei ample acțiuni a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, poli'i;tii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somați să își ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administrația locală.


Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somației pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autoritățile administrației publice locale.


Dacă în termen de zece zile de la data anunțului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deținătorul legal al mașinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unității administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziție a primarului, și urmează să fie valorificată prin vânzare, în condițiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze pot merge la depozitul de pe strada Vârful cu Dor. 


Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. În cursul anului trecut au fost somați 359 de proprietari și doar 281 dintre aceștia s-au conformat solicitărilor și au eliberat domeniul public. Celelalte au fost ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.


Primăria municipiului Constanța face apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9897 secunde