Atenție, constănțeni! Se verifică sirenele

466
Atenție, constănțeni! Se verifică sirenele - sirene-1642075401.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 13 ianuarie și până pe 21 ianuarie se vor verifica toate sirenele de alarmare publică din Constanța. Cu această ocazie, inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța vor remedia, dacă este cazul, defecțiunile constatate la sirenele de alarmare din oraș. totodată, în cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice, motiv pentru care populația este sfătuită să rămână calmă.

Semnalele de alarmare sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

De exemplu, semnalul pentru alarma aeriană se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete, a două secunde fiecare, cu pauză de două secunde între ele. Semnalul de alarmă la dezastre se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de zece secunde între ele. Semnalul Prealarmă aeriană se compune din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnalul de încetare a alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de un minut. Aceasta înseamnă că pericolul a trecut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.532 secunde