Atenţie, constănţeni! Bate recenzorul la uşă! Amenzi usturătoare dacă nu îl primiţi

5988
Atenţie, constănţeni! Bate recenzorul la uşă! Amenzi usturătoare dacă nu îl primiţi - fondatentierecenzor3-1616697987.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii din municipiul Constanţa şi din localitatea Agigea care au fost selectaţi pentru a participa la recensământul de probă, dar nu şi-au înscris datele în platforma online, vor fi vizitaţi, zilele acestea, de un recenzor. Aceştia au obligaţia de a-l primi şi de a răspunde la întrebările puse, în caz contrar, riscă amendă de până la 5.000 lei.

Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa anunţă începerea colectării datelor din gospodării pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor de probă. În perioada 10 - 16 martie a avut loc etapa de autorecenzare a persoanelor cuprinse în eşantionul de recensământ. Iar, până pe 31 martie, cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului faţă-în-faţă. „Scopul Recensământului populaţiei şi locuinţelor de probă, efectuat de Institutul Naţional de Statistică în etapa de pregătire a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, care va avea loc în semestrul întâi al anului 2022, este doar de testare a capacităţii de colectare, stocare şi prelucrare a datelor din recensământ”, precizează inspectorul Nicoleta Trandafir din cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, Compartimentul Diseminare Date Statistice.

642 de gospodării din Agigea şi 782 din municipiul Constanţa au fost selectate pentru a participa la recensământul de probă. Lista adreselor cuprinse în eşantion este disponibilă pe site-ul Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, www.constanta.insse.ro/anunturi. Persoanele din locuinţele respective sunt obligate să primească vizita recenzorului pentru completarea chestionarului prin metoda interviul faţă-în-faţă, în cazul în care nu au reuşit să se autorecenzeze. Recenzorul se va identifica prin legitimaţia de serviciu, emisă de Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa.

Interviu faţă-în-faţă

„Informaţiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare prin protecţia datelor cu caracter personal şi anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice şi nici diseminate în vreun fel. Participarea la recensământ şi furnizarea de informaţii corecte şi complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului faţă-în-faţă cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum şi furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată şi aprobată prin Legea nr. 178/2020. Recensământul de probă va furniza informaţii în vederea îmbunătăţirii modului de organizare şi desfăşurare a recensământului propriu-zis din primul semestru al anului 2022”, a mai spus inspectorul Nicoleta Trandafir.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3398 secunde