X
X
Mai multe ştiri online:

Astăzi s-au redeschis creșele în Constanța!

Ştire online publicată Luni, 29 Iunie 2020. Autor: Andreea PERHAIȚĂ


Copiii înscriși la creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială au putut, astăzi, trece, din nou, pragul acestor unități. 


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, s-au luat toate măsurile de protecție necesare pentru a se limita riscul de răspândire a infecției cu noul coronavirus. Astfel, unitățile au fost dotate cu materiale de igienă și dezinfectanți, lămpi bactericide, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic etc. 


Toate creșele din Constanța funcționează cu respectarea prevederilor Ordinului nr. 1076/4518/3936/2020. Accesul în holul de primire este limitat, se eșalonează sosirile/plecările, pentru a se respecta distanțarea fizică, iar copiii sunt primiți individual de către persoana desemnată și preluați de părinte la ușa unității, evitându-se circulația în interior.


În plus, se face triajul epidemiologic zilnic, cu scanarea temperaturii cu termometru noncontact, temperatura înregistrată nu trebuie sa depășească 37,3 grade Celsius. Copiii sunt ajutați și învățați să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde, iar sălile de grupă sunt astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Distanțarea fizică se asigură în toate încăperile dormitoare și sălile de mese. Pătuțul este strict individualizat și folosit întotdeauna de același copil.


Reprezentanții DGAS atrag atenția că transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară. De asemenea, copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinții trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2803 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2453 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3383 secunde