Astăzi începe Evaluarea națională a elevilor de clasa a II-a

227

Articole de la același autor

Elevii de clasa a II-a susțin, începând de astăzi, timp de trei zile, probele scrise ale Evaluării naționale la finalul anului școlar. În județul Constanța, vor participa la testare 7.355 de elevi. 


Probele se vor desfășura începând cu ora 10. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale, astăzi are loc proba de evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, miercuri, 8 mai, este programată proba pentru evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, iar joi, 9 mai, cea de evaluarea competențelor de matematică. 
"Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat, iar elevii vor susține probele în sălile în care își desfășoară activitatea în mod obișnuit. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul sau profesorul pentru învățământul primar de la clasă și se finalizează în termen de nouă cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test", explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Cristina Ivan.


Rezultatele individuale obținute nu se afișează și nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune și informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării
și dezvoltării competențelor evaluate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8797 secunde