Astăzi este Ziua Internațională a Zonelor Urbane

611
Astăzi este Ziua Internațională a Zonelor Urbane - parccasadeculturagf6-1320684970.jpg
Astăzi este Ziua Internațională a Zonelor Urbane, eveniment cunoscut și sub numele de Ziua Mondială de Planificare a Orașelor. Dacă acum douăzeci și ceva de ani existau doar două metropole cu peste 10 milioane de locuitori, New York și Tokyo, astăzi sunt peste 20 de astfel de aglomerări umane. De la o existență în mijlocul naturii, cu procurarea celor necesare traiului tot din natură, s-a ajuns la stadiul în care căutăm și găsim din ce în ce mai greu locuri verzi și nealterate. Tocmai de aceea, este absolut necesar ca omul din mediul urban să găsească cheia pentru reconcilierea cu mediul, începând printr-o urbanizare mai precaută, bazată pe protecția mediului.

Un climat în schimbare, poluarea extinsă pe largi suprafețe, resursele naturale exploatate prea intensiv, specii în pericol de dispariție, creșterea continuă a consumului de energie și a cantității de deșeuri creează în plan local premizele unei dezvoltări urbane anarhice. Creșterea populației duce la provocări colosale în managementul urban, provocări cum ar fi lipsa locuințelor, infrastructura inadecvată, congestie și o calitate a vieții scăzute în mediul urban.

"Prin conștientizarea necesității echilibrului dintre om și mediul înconjurător și datorită contradicției dintre creșterea demografică continuă și resursele naturale epuizabile, se impune satisfacerea necesităților de creștere a generațiilor prezente fără să se compromită capacitatea de satisfacere a cerințelor generațiilor viitoare", explică directorul executiv al Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța, Senol Zevri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3483 secunde