Astăzi este sărbătorită Ziua internaţională Yoga

270
Astăzi este sărbătorită Ziua internaţională Yoga - groupofpeoplemeditatinginayogacl-1624258882.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, la 21 iunie - ziua solstiţiului de vară, este sărbătorită Ziua internaţională Yoga, ce are ca obiectiv creşterea interesului la nivel global faţă de această practică străveche cu numeroase beneficii pentru sănătatea fizică, mintală şi spirituală a oamenilor, notează www.un.org, citată de Agerpres.

Yoga este un grup de practici sau discipline fizice, mintale şi spirituale avându-şi originile în India antică. Cuvântul "yoga" derivă din sanscrită şi înseamnă uniune, simbolizând uniunea dintre corp, minte şi spirit sau conştiinţă. Astăzi, yoga este practicată în forme variate în întreaga lume şi promovează atât sănătatea fizică, cât şi pe cea mintală.

Ziua internaţională Yoga este marcată într-un moment în care pandemia de COVID-19 continuă să afecteze vieţile şi mijloacele de trai ale oamenilor la nivel global. Dincolo de impactul său imediat asupra sănătăţii fizice, pandemia de COVID-19 a exacerbat, de asemenea, suferinţa psihologică şi problemele de sănătate mintală, inclusiv depresia şi anxietatea, în contextul în care restricţiile legate de pandemie continuă în diferite forme în multe ţări. Acest lucru a evidenţiat necesitatea urgentă de a aborda dimensiunea sănătăţii mintale, pe lângă aspectele de sănătate fizică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2216 secunde