În mini-vacanța de Sfânta Maria

Asistență medicală de urgență non-stop, la Spitalul Județean

267
Asistență medicală de urgență non-stop, la Spitalul Județean - asistentamedicala-1565821576.jpg

Articole de la același autor

Deși este mini-vacanță, Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe Constanța asigură asistență medicală de urgență non-stop. Conducerea unității medicale a anunțat că în Urgență se va lucra la foc continuu și că s-au făcut demersuri pentru asigurarea stocului necesar de medicamente. 


"Potrivit legii, nu beneficiază de zile libere acei salariați din sistemul public în care activitatea nu poate fi întreruptă, avându-se în vedere specificul acesteia. Astfel, activitatea din UPU nu va fi deloc afectată de mini-vacanța care urmează", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Crina Kibedi. 


În schimb, pacienții care solicită programări la consultații în cadrul Ambulatoriului de Specialitate din Policlinica nr. 1 trebuie să știe că programul cu publicul va fi întrerupt în această perioadă, urmând să fie reluat luni, 19 august. Măsura respectă prevederile art. 139, alin (1) din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare, dar și Hotărârea Guvernului nr. 557/31.07.2019. 


"Având în vedere numărul crescut de pacienți care ajung la spital în timpul acestor mini-vacanțe, conducerea SCJU «Sf. Apostol Andrei» Constanța a luat toate măsurile pentru asigurarea stocului de medicamente necesar acestei perioade. Totuși, facem apel la turiști, dar și la constănțeni să fie prudenți în trafic, să evite expunerea excesivă la soare și să opteze pentru o alimentație echilibrată, pentru a se bucura o mini-vacanță reușită. Totodată vârstnicii, femeile gravide, persoanele cu afecțiuni cardiace, dar și părinții cu copii mici sunt sfătuiți să evite locurile aglomerate", a mai adăugat reprezentantul unității medicale constănțene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4835 secunde