Asigurații fără card de sănătate emis au dreptul la servicii medicale din pachetul de bază

233
Asigurații fără card de sănătate emis au dreptul la servicii medicale din pachetul de bază - cardsanatate1-1632399985.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța s-a confruntat cu un număr ridicat de sesizări telefonice primite de la asigurații care nu au card emis. Aceştia au reclamat faptul că furnizorii aflați în relații contractuale cu CJAS nu le acordă serviciile medicale prevăzute în pachetul de bază.

Referitor la această situaţie, au precizat reprezentanţii instituţiei, furnizorilor li s-a solicitat, până acum, de nenumărate ori, să respecte legislația în vigoare. Practic, ei sunt obligaţi să acorde serviciile medicale în baza cardului de naţional de sănătate pentru asigurații care figurează în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) cu card emis, în baza adeverinței înlocuitoare cu valabilitate de trei luni pentru asigurații care au refuzat cardul şi în baza adeverinței înlocuitoare cu valabilitate de două luni pentru asigurații care au solicitat duplicat. În acelaşi timp, pot beneficia de aceste drepturi persoanele care figurează în PIAS fără card emis.

„Aceste prevederi sunt în vigoare încă din anul 2015 și este inadmisibil ca asigurații să fie puși pe drumuri și să li se încalce drepturile, și în anul 2021, doar pentru că sunt angajați ai furnizorilor aflați în contract cu instituția noastră care nu cunosc legislația. În toți acești ani, le-am reamintit frecvent furnizorilor aceste obligații. Le-am mai transmis o notificare prin care le-am solicitat să ia toate măsurile necesare pentru ca aceste obligații să fie respectate și să informeze toți angajații (medici, asistente, recepționeri etc.) să le ducă la îndeplinire”, a declarat directorul general al CJAS Constanța, Luminița Nagy.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3495 secunde