ASF, CONTROALE LA SÂNGE PE PIAȚA ASIGURĂRILOR. CE COMPANII SUNT VIZATE

1378
ASF, CONTROALE LA SÂNGE PE PIAȚA ASIGURĂRILOR. CE COMPANII SUNT VIZATE - carcrashlawyerjpg-1497283161.jpg

Articole recomandate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat controale în regim de urgență la companiile Asirom, Generali, Groupama și Uniqa, după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora nu toate societățile de asigurare oferă cotații pentru polițele RCA pe durata de o lună, a anunțat ASF, potrivit Romania TV.


Autoritatea a mai precizat că rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acțiunilor de control.


Piața RCA a fost zguduită de scandaluri după declanșarea falimentului în cazul Astra și Carpatica. În prezent, pe această piață activează nouă jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Țiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama, Uniqa și Grawe.


Primele cinci firme de asigurare din România dețineau, la finalul anului trecut, 63,7% din piață, compania Allianz-Țiriac încheind anul ca lider, în timp ce primii cinci jucători din piața RCA dețineau o cotă de 74,1%, Euroins având cea mai mare cotă de piață, potrivit datelor ASF.


Alte două companii, Euro Insurance DAC și DallBogg, au primit avizul ASF pentru a vinde asigurări pe piață, pe baza pașaportului european.


Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto RCA a atins anul trecut un total de 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), cu 29% mai mult decât în anul anterior, în contextul creșterii primei medii.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3216 secunde