Artiștii Centrului "Teodor T. Burada", pe scena festivalului "Ștefan cel Mare și Sfânt"

392

Articole de la același autor

Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" a participat, în perioada 2-5 iulie, la cea de-a doua ediție a Festivalul Internațional "Ștefan cel Mare și Sfânt". Astfel, centrul marchează o nouă premieră internațională. Festivalul reunește ansambluri menite a pune în valoare zestrea culturală a participanților. 


Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural Județean Constanța, "Teodor T. Burada", a declarat că amplul eveniment a avut loc la Chișinău și a fost organizat de Centrul Cultural European Dacia din Capitala Republicii Moldova: "Este un eveniment organizat cu scopul de a prezenta și valorifica patrimoniul cultural al neamului, de a promova și stimula sentimentul patriotic, dar și de a transmite valorile naționale urmașilor." 


Spectacolele au avut loc atât în Chișinău, cât și în localitățile din împrejurimi.


Centrul Cultural "Teodor T. Burada" a ales să participe la acest eveniment cu Ansamblul "Mugurelul" din Cernavodă și cu soliștii vocali Anca Mihalcea, Mădălina Tincu, Petru Caranfil și Radu Filip, pregătiți de profesor - interpret Elena Ionescu Cojocaru, care a evoluat pe scenă alături de cursanții săi. Profesor Elena Ionescu Cojocaru a afirmat că unii dintre soliștii vocali care au participat la Chișinău sunt și cursanți la Clasa de instrumente tradiționale pregătită de profesor Gliga Dănilă. Aceștia au susținut un tablou vocal - instrumental - coregrafic intitulat "Dobroge, vatră străbună".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5538 secunde