Aproximativ jumătate dintre țările din Europa și-au relaxat restricțiile impuse de coronavirus

173
Aproximativ jumătate dintre țările din Europa și-au relaxat restricțiile impuse de coronavirus - 8a2d4ba6f5a0cd476c9a08972bee1914-1588269511.jpg

Articole recomandate

Aproximativ jumătate dintre țările din Europa și-au relaxat restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a informat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează Agerpres.ro.


Pentru a lupta împotriva pandemiei, 44 de state europene au impus restricții parțiale sau complete asupra deplasărilor, a afirmat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la Copenhaga, în conferința sa de presă săptămânală, transmisă online. Dintre ele, 21 au început să-și relaxeze restricțiile, în diferite grade. Alte 11 țări intenționează să facă la fel în următoarele zile.


Totuși, Kluge a atras atenția să nu se facă pași înapoi în lupta împotriva COVID-19. "Am mai spus-o, virusul este necruțător. Trebuie să rămânem vigilenți, să perseverăm și să avem răbdare", a subliniat el. Reprezentantul OMS a adăugat că statele trebuie să fie pregătite să înăsprească restricțiile din nou dacă va fi necesar, în contextul în care situația privind coronavirusul în Europa rămâne gravă.


În timp ce curba epidemică s-a aplatizat în Europa de Vest, "ea se accentuează pe măsură ce privim spre estul Europei", în țări precum Belarus și Rusia, unde numărul cazurilor este în creștere, și-a exprimat regretul directorul pentru Europa al OMS.


În aceeași conferință de presă, Biroul OMS a mai atras atenția că este încă nevoie de multă muncă până la descoperirea unui medicament eficient împotriva virusului.


"Vaccinurile care sunt deja testate pot fi cele care atrag atenția și stârnesc optimism", a spus Adam Finn, expert în vaccin al OMS. Totuși, ele s-ar putea dovedi nesigure sau ineficiente, a atras el atenția. În plus, a mai spus expertul, ele ar putea fi dificil de produs sau de distribuit la nivel internațional.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3295 secunde