Video Aproximativ 500 de constănțeni au protestat în fața Prefecturii. "Vrem libertate, vrem să muncim!"

3402
Aproximativ 500 de constănțeni au protestat în fața Prefecturii.

Articole de la același autor

Peste 100 de persoane protestează în fața Prefecturii Constanța împotriva interdicțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Protestul este organizat de mai mulţi tineri şi nu este autorizat, astfel că participanţii ar putea fi sancţionaţi de jandarmi.  

"Să plece Arafat! Vrem libertate ! Vrem să muncim!", strigă cei care participă la acţiune. 

"Nu este normal ce se întâmplă! Se închid iar toate, magazine, săli de sport. Horeca este la pământ, şcolile ba se deschid, ba se închid. Asta nu mai este viaţă, noi vrem să  muncim, nu să cerşim!", a spus unul dintre participanţi atunci când a fost întrebat de redactorii "Cuget Liber" care este scopul participării la acţiune. 
Protestul este supravegheat de jandarmi şi poliţişti. 
Din ce în ce tot mai mulţi constănţeni se alătură protestului şi scandează împreună cu cei prezenţi: "Lăsaţi şcolile deschise, Arafat -Demisia !"  
Ulterior, protestatarii au plecat pe jos spre Portul Tomis apo au luat-o spre B-dul Al. Lăpușneanu via Casa de Cultură. Rămâne de văzut ce se va întâmpla deoarece, începând din această seara, oamenii nu mai au voie să circule pe stradă fără motive justificative şi fără declaraţie pe propria răspundere.   


UPDATE - Cu toate că a trecut de ora 20.00, protestatarii mărșăluiesc pe străzile Constanței fără nicio teamă și scandează "Jandarmii sunt cu noi !"  


Ce spune oficial Jandarmeria


„În cursul zilei de astăzi, în zona instituţiei Prefectului judeţului Constanţa mai multe persoane s-au adunat pentru a-şi exprima diverse nemulţumiri, acţiune iniţiată pe o reţea de socializare. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost prezenți la această manifestație pentru asigurarea măsurilor de ordine publică dar şi pentru a se asigura ca sunt respectate măsurile preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Principalul nostru obiectiv este cel preventiv, urmărind să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor, atât a participanților, cât și a celorlalte persoane.

Precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil.

Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

Având în vedere nerespectarea acestor obligațiilor legale, organizatorii vor fi sancționați contraventional.

De asemenea, sunt participanți la această manifestare care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare. Aceștia vor fi identificați și sancționați în raport de prevederile legale încălcate“, au spus reprezentanții IJJ Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5674 secunde