Aproape un sfert dintre români au ales să-și anuleze planurile de vacanță din această vară

161
Aproape un sfert dintre români au ales să-și anuleze planurile de vacanță din această vară - litoral-1597409901.jpg

Articole recomandate

Peste trei sferturi dintre români (77%) au fost, deja, într-o vacanță, sau urmează să plece, în acest an, iar aproape un sfert (23%) au ales să-și anuleze planurile din vara aceasta, arată rezultatele unui studiu realizat de o platformă online de rezervări hoteliere, potrivit Agerpres.ro.


În acest context, 49% dintre cei chestionați au menționat că, la momentul actual, România reprezintă alegerea practică și sigură atunci când vine vorba despre alegerea destinației de vacanță.


Conform răspunsurilor la chestionarul Travelminit.ro, turismul intern a fost opțiunea aleasă de 88% dintre respondenți, în timp ce aproape jumătate dintre români au în vedere locuri ușor accesibile cu mașina.


De asemenea, vacanțele la munte, în special în zona Transilvaniei, se află în topul preferințelor, cu 46% dintre opțiuni, urmate de cele de pe litoralul românesc, cu 32 de procente.


În privința bugetului alocat, studiul de specialitate arată că aproape jumătate dintre cei chestionați sunt dispuși să cheltuie între 100 și 200 lei pe noaptea de cazare, iar 28% dintre repondenți între 200 și 300 lei/noapte.


Într-o pondere de 64%, românii se tem de contaminarea cu COVID-19 sau de introducerea unei măsuri de carantinare obligatorie. Chestionarul arată că, în proporție de 43% și 34%, românii consideră pensiunile și hotelurile cu standarde mari ca fiind cele mai sigure, și confirmă în proporție de 78% faptul că măsurile de prevenție sunt respectate foarte bine.


Studiul citat evidențiază că 77% dintre persoanele intervievate au fost într-o vacanță sau urmează să plece, în 2020, în timp ce 23% au ales să-și anuleze planurile din vara aceasta, dar plănuiesc să le reprogrameze pentru anul viitor.


Din datele Travelminit.ro reiese faptul că, în weekend-ul de Sfânta Maria (14 - 16 august) foarte multe zone turistice din țară au raportat un grad de ocupare de peste 95%. În topul preferințelor se află destinații din țară, unde turiștii sunt dispuși să plătească până la 200 de lei /noapte, în special stațiuni montane și de pe litoral. Rezervările au fost făcute "last minute", fără avans plătit și cu posibilitate de anulare.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2715 secunde