Aplicație mobilă în sprijinul victimelor violenței domestice

277
Aplicație mobilă în sprijinul victimelor violenței domestice - aplicatiemobila-1588869959.jpg

Articole recomandate

Victimele violenței domestice primesc sprijin prin intermediul unei aplicații mobile. Instrumentul digital este gratuit și a fost lansat de Fundația Vodafone, în cadrul unui parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania. Aplicația intitulată Bright Sky Ro oferă asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute astfel de cazuri. Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play, în limbile română, engleză și maghiară.

Bright Sky Ro are, în primul rând, un rol de informare și educare, pentru că descrie care sunt categoriile de violență de gen, combate miturile legate de acest fenomen și permite utilizatorului să evalueze siguranța unei relații prin simpla completare a unui formular electronic. Aplicația oferă și o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află. În plus, meniul aplicației permite accesul utilizatorilor la informații despre cauzele și consecințele abuzului, planul de siguranță și prevederile legale care pot proteja o victimă a violenței domestice, cum ar fi ordinul de protecție provizoriu dat de poliție și ordinul de protecție dat de instanță.

În plus, aplicația oferă posibilitatea înregistrării incindentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcție ce folosește text, conținut audio, video sau foto. Informațiile strânse de victimă în acest jurnal pot deveni dovezi în instanțele de judecată.

Aplicația Bright Sky Ro vine în contextul în care peste 80% dintre români consideră violența împotriva femeii ca fiind un fenomen național foarte răspândit. Doar pe parcursul anului 2019, la nivel național, polițiștii au emis 7.986 de ordine de protecție provizorii, dintre acestea 2.958 fiind transformate în ordine de protecție. De asemenea, anul trecut, instanțele judecătorești au emis 7.899 de ordine de protecție, cele mai multe fiind emise la solicitarea victimelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5759 secunde