Apel umanitar de urgență pentru victimele cutremurului din Albania! Cum puteți ajuta

179
Apel umanitar de urgență pentru victimele cutremurului din Albania! Cum puteți ajuta - albania3-1574946658.jpg

Articole de la același autor

Crucea Roșie Română a lansat un apel umanitar de urgență pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor cutremurului produs în Albania.

Potrivit unui comunicat de presă al organizației, transmis joi AGERPRES, donațiile se pot face online pe site-ul Crucii Roșii Române sau în conturile special deschise la BRD-Agenția Piața Romană: RO31BRDE410SV21981334100, în lei și RO62BRDE410SV21981684100, în euro.

Fondurile colectate vor fi direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania și vor fi utilizate pentru susținerea ajutorului de primă necesitate, dar și pentru susținerea familiilor rămase fără locuință pe termen mediu și lung.

"Cutremurul din Albania este o tragedie umanitară. Mulți oameni au pierdut pe cei dragi și au rămas fără locuințe. Aceste familii vor avea nevoie de sprijin pe termen lung pentru a se recupera. Suntem alături de colegii noștri din Albania care încă din primul moment al cutremurului au intervenit pentru ajutorarea victimelor", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române, citat în comunicat.

În urmă cu două zile, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania la 30 de kilometri vest de Tirana, fiind urmat de o replică cu o magnitudine de 5,4. Epicentrul a fost în jurul orașului Durres.

Conform celui mai recent bilanț transmis de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, 31 de persoane au fost raportate ca fiind decedate și aproximativ 650 de persoane rănite. Se estimează că peste 100 000 de persoane sunt afectate și au nevoie de asistență umanitară.

Infrastructura a suferit daune severe, mai multe clădiri prăbușindu-se în Thumane și Durres, iar oameni sunt încă în interiorul acestora.

Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație. Acțiunile Crucii Roșii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, sprijin alimentar; servicii de asistență psihosocială, precum și prim ajutor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Octombrie 2019
Stire din Social : A fost cutremur! Este al 15-a seism
Pagina a fost generata in 0.5701 secunde