Apel la urmașii celor care au suferit persecuții etnice! „Depuneți o singură dată dosarul!“

4236
Apel la urmașii celor care au suferit persecuții etnice! „Depuneți o singură dată dosarul!“ - fond-1638473956.jpg

Articole de la același autor

De aproximativ jumătate de an, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Constanţa este asaltată, efectiv, de urmașii celor care au suferit persecuții etnice în perioada anilor 1940-1945, toți dornici să îşi depună actele pe Legea nr. 154/2021 și să beneficieze de drepturile bănești pe care aceasta le conferă.

Nu există zi în care instituția să nu intre în contact cu urmașii persoanelor persecutate în acele vremuri dificile, în care foarte multă lume a beneficiat de tratamente greu de imaginat pentru noi, acum, la acest moment. Din vară, mai exact începând cu data de 10 iunie 2021, Casa Județeană de Pensii primește, conform Legii nr. 154, dosarele în baza acestei legii, iar până acum, angajații au ajuns să numere nici mai mult, nici mai puțin de 22.000 de dosare. Mai mult decât atât, reprezentanții CJP estimează că, până la sfârșitul anului, vor mai primi câteva mii de dosare. Așa cum era de așteptat, situația este una care induce un volum foarte mare de muncă, 22.000 de dosare adăugate peste activitatea curentă a salariaților, care încearcă să soluționeze toate solicitările venite din partea persoanelor vârstnice. Trebuie precizat că, în prezent, mulți bătrânei preferă să se prezinte la sediul CJP, când pot rezolva problema mult mai simplu, trimițându-și dosarele prin poștă, și, în acest fel scapă și de statul la cozi, mai ales acum, în prag de iarnă. Desigur, ei au și posibilitatea de a le trimite pe email. Așa că, dragi constănțeni, este mai simplu să puneți actele necesare într-un plic decât să stați cu orele, până vă vine rândul la Casa de Pensii. Nu este nevoie să vă panicați, nu există termen de depunere a actelor, așa că stați liniștiți, pentru că toată lumea va intra în posesia banilor cuveniți.



Bătrâneii se plâng de programul de lucru cu publicul


Reamintim că, anul acesta, la nivelul fiecărei case de pensii s-a instituit o comisie specială pentru soluționarea și acordarea acestor drepturi, în baza legii nr. 154/2021. Și, normal, același lucru s-a întâmplat și la Constanța, unde există o asemenea comisie, doar că, din cauza numărului foarte mare de dosare, întreaga instituție este implicată în acest proces de lucru, pentru că, până la emiterea hotărârii și a deciziilor propriu-zise, aceste dosare trebuie înregistrate, verificate și semnate. Abia după aceea, se emit deciziile de încadrare în drepturi.

Așa cum era de așteptat, dosare s-au primit atât la sediul instituției, cât și prin poștă și pe email. Partea proastă este că unii oameni le-au trimis pe toate căile, și pe email, au mers și la ghișeu, dar și prin poștă. „Practic, ne-am trezit cu numeroase dosare pe email, iar atunci când le-am descărcat, am constatat că ei au deja număr de înregistrare, întrucât au trimis, în același timp, pe toate căile, documentele. De aceea, facem un apel către populație și le spunem că este suficient să îl aducă o singură dată la noi, la sediu ori să ni-l trimită. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu este necesar ca după ce trimit solicitările pe email, să ni le expedieze și prin intermediul poștei sau să se prezinte și la ghișeu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Constanţa, Kristina Mutiş.

Mai mult decât atât, a precizat reprezentantul CJP, este necesar ca populaţia să dea dovadă de înțelegere, pentru că nu va exista cerere nesoluţionată. „Sunt persoane care ni se plâng şi de faptul că programul cu publicul este prea scurt, zilnic, între orele 8.00 și 13.00. Acest lucru se datorează faptului că în incinta acestei clădiri își desfășoară activitatea trei instituții, noi, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi AJPIS-ul. Ca urmare, atunci când se termină programul cu publicul la noi, începe programul cu publicul pentru celelalte două instituții. Decizia a fost luată pentru evitarea aglomerației. Să nu credeţi, însă, că angajaţii pleacă acasă la prânz. După ora 13.00 se face înregistrarea corespondenței primite prin poștă, sute de dosare transmise, sute de emailuri, zi de zi. Deci, activitatea noastră continuă și după programul cu vârstnicii”, a subliniat Mutiş. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6101 secunde