Anunț de ULTIMA ORĂ pentru rezidenții cărora nu li s-au dat diplomele

146
Anunț de ULTIMA ORĂ pentru rezidenții cărora nu li s-au dat diplomele - doctor-1516354834.jpg
Avocatul Poporului cere explicații Ministerului Sănătății cu privire la situația cadrelor medicale și a farmaciștilor care au promovat examenul de rezidențiat, dar nu le-au fost confirmate titlulurile, anunță Agerpres.


Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și s-a adresat Ministerului Sănătății în legătură cu situația cadrelor medicale și a farmaciștilor care au promovat examenul de rezidențiat, dar nu le-a fost confirmat titlul de medic, medic dentist sau farmacist.

Demersul vine după ce șeful Secției de chirurgie plastică de la Spitalul Județean Brașov a relatat, pe o rețea de socializare, cazul unui tânăr medic rezident care a intrat în șomaj după ce i-a expirat perioada de pregătire și nu i-a fost eliberată diploma de specialist.

Avocatul Poporului face o trimitere către prevederile legale privind organizarea și finanțarea rezidențiatului 'Instituțiile de învățământ superior cu facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie eliberează diplome care certifică absolvirea stagiilor de pregătire în specialitate. Etapa ulterioară încheierii pregătirii în rezidențiat o constituie examenul pentru obținerea titlului de medic, medic dentist și, respectiv, farmacist specialist, cuprinzând o probă scrisă și probe clinice sau practice', iar în conformitate cu dispozițiile alin. (4) și (5) din același act normativ 'La examen se pot prezenta doar medicii, medicii dentiști sau farmaciștii care au efectuat integral programul de pregătire și au obținut diploma eliberată de instituțiile de învățământ superior cu facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie. Prin excepție de la prevederile alin. (4), la examen se pot prezenta și rezidenți aflați în ultimele 6 luni dinaintea finalizării integrale a pregătirii, pe baza propunerii coordonatorului sau directorului de program de rezidențiat și numai cu aprobarea ministrului sănătății, cu obligația finalizării de către aceștia a programului de pregătire', se spune în comunicatul Avocatului Poporului, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7311 secunde