Anunț bombă de la Guvern. ANAF taie în carne vie în 2019

1034
Anunț bombă de la Guvern. ANAF taie în carne vie în 2019 - anaf76859405867859329381100-1549665032.jpg

Articole recomandate

Ministerul Finanțelor pune o presiune fără precedent pe ANAF pentru ridicarea nivelului de colectare a taxelor și impozitelor. Eugen Teodorovici a transmis vineri un "mesaj către colegii din sistem": Fiscul va avea "mult de lucru" în acest an, iar ministrul nu va face "rabat la niciun fel de măsură care să asigure ceea ce am spus astăzi".

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are obligația să aducă în acest an la bugetul de stat venituri de 30% din PIB, ceea ce înseamnă că va avea foarte mult de lucru, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

"Veniturile (bugetare - n. r.) estimate pentru acest an sunt de 342,7 miliarde de lei, cu 53,1% mai mari față de 2016. Pentru a asigura veniturile bugetare avem în vedere oîmbunătățire a modului în care ANAF-ul colectează. Această creștere va fi de 6 miliarde de lei. Aș vrea să fac o precizare foarte importantă și ca mesaj pentru colegii mei din sistem. Nivelul de venituri al ANAF în PIB este calculat undeva la 28%. Este o creștere importantă față de anul trecut, dar vreau să spun foarte clar că nivelul pe care ANAF trebuie să îl aducă în acest an este de 30%. Veniturile luate în calcul la elaborarea bugetului sunt cele de până la 28% din PIB, dar 30% este obligația ANAF pentru acest an", a spus Teodorovici, într-o conferință de presă, după aprobarea de către Guvern a proiectului Legii bugetului de stat pe 2019.

El a subliniat că ANAF va avea tot sprijinul său, însă a atenționat că nu va face rabat la niciun fel de măsură "care să asigure ceea ce am spus astăzi".

"Trebuie totuși să luăm acele măsuri despre care vorbim an de an, fie că vorbim de o colectare mai bună a TVA, fie că vorbim de o scădere a evaziunii fiscale, fie că vorbim de banii care se pierd în zona de vamă - și se pierd sume importante la buget pe diferite categorii - pentru că această zonă nu este pe deplin pusă la punct cu cerințele pe care o țară în secolul XXI trebuie să le aibă. Cu alte cuvinte, ANAF va avea foarte mult de lucru. Din partea mea, va avea întregul sprijin, dar nu voi face rabat la niciun fel de măsură care să asigure ceea ce am spus astăzi", a avertizat șeful de la Finanțe.

Sursa: realitatea.net 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9824 secunde