ANOFM vine cu precizări privind durata șomajului tehnic

361
ANOFM vine cu precizări privind durata șomajului tehnic - dd-1585650836.jpg

Articole recomandate

Intervalul de timp pentru care se acordă șomaj tehnic este cuprins între data suspendării contractului și data încheierii stării de urgență, cu condiția ca suspendarea să se facă pe întreaga perioadă, a declarat, marți, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Victor Picu, citat de Agerpres.

"Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este pregătită pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor beneficiarilor. Agențiile județene încă de săptămâna trecută au luat la cunoștință prevederile Ordonanței 30, prevederile Ordonanței 32 și suntem pregătiți pentru a procesa în cel mai scurt timp documentele și pentru a face plata pentru șomajul tehnic. Suspendarea contractului de muncă se face în conformitate cu Codul Muncii, articolul 52, litera C. Din acel moment se notifică în Revisal suspendarea contractului, iar perioada pentru care se calculează plata șomajului tehnic este de la data suspendării contractului la data încheierii stării de urgență. Condiția necesară este ca suspendarea contractului individual de muncă este să se facă în toată perioada stării de urgență", a spus Victor Picu, într-o conferință de presă comună cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

El a menționat că ANOFM încă de săptămâna trecută a pus la dispoziția beneficiarilor un număr unic la care fiecare dintre angajatorii sau angajații care au nevoie să primească informații cu privire la șomajul tehnic. De asemenea, Picu a precizat că documentele se vor primi și se vor electronică, prin email. "Încă de mâine toate agențiile județene sunt pregătite să primească solicitările beneficiarilor și plata se va face în cel mai scurt timp cu putință, în termenul de 15 zile prevăzut de ordonanță, însă vom încerca să plătim mai repede decât acest timp prevăzut de ordonanță, pentru ca angajatorii să poată plăti mai departe angajaților", a susținut șeful ANOFM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3991 secunde