ANM, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Luni, 14 Ianuarie 2019, 13:34
827
Meteorologii au dat publictății prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, regimul temperaturii aerului va avea oscilații de la un interval la altul. Săptămâna debutează cu scăderi semnificative, urmând ca spre finanul săptămânii să crească spre 7 grade. Finalul primei săptămâni este marcat de o nouă scădere, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o nouă creștere. Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.


Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 14 - 27 IANUARIE 2019 a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.


DOBROGEA


Regimul temperaturii aerului va avea fluctuații. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 1 grad, apoi va crește treptat spre 9 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 3 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre 6...7 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 2 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de -4 grade. 
Precipitații în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.


sursa: romaniatv.net


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3575 secunde