Angajatori, amendați de ITM

191
Angajatori, amendați de ITM - angajatoriamendati-1562615386.jpg

Articole de la același autor

Zi de zi, inspectorii de muncă desfășoară zeci de controale la societațile comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.  Luna trecută, spre exemplu, au fost efectuate o serie de controale în colaborare cu alte instituții, cum ar fi Poliția, Jandarmeria etc.  
Astfel, între 1 și 30 iunie, inspectorii din cadrul serviciului Control Relații de Muncă au efectuat 289 de controale, sancționând 45 de angajatori. Acestora le-au fost aplicate 51 de sancțiuni, din care 38 de amenzi și 13 avertismente, în valoare totală de 681.600 lei. 


De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate în cursul lunii trecute, au fost identificați 19 angajatori care foloseau munca nedeclarată. La aceștia, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au descoperit 31 persoane care își desfășurat activitatea la negru, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 620.000 lei.


Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, în ceea ce privește activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă, în luna iunie 2019,  inspectorii au efectuat 148 de controale tematice, în urma cărora s-au constatat 325 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 325 măsuri de remediere a deficiențelor. 
În același timp, au fost aplicate 325 sancțiuni și alte amenzi, în valoare de 98 000lei.


Tot luna trecută, în cadrul Campaniei naționale de supraveghere a pieței produselor industriale, s-au verificat zece societăți comerciale. De data aceasta, controalele au fost realizate la importatori, distribuitori și comercianți, pentru un număr de 36 de produse reglementate de directivele din domeniul de competență al Inspecției Muncii. Per total, la nivelul instituției, valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de  779.600 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2542 secunde