Angajații Ministerului Tineretului și Sportului, în grevă de avertisment

136
Angajații Ministerului Tineretului și Sportului, în grevă de avertisment - img20170320110017149676036844019-1532676505.jpg

Articole recomandate

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST), afiliat la Federația Publisind și membru al Blocului Național Sindical, organizează vineri o grevă de avertisment de două ore, între orele 10:00-12:00, când va fi oprită întreaga activitate, scrie romaniatv.net

Sindicaliștii vor să atragă atenția reprezentaților Ministerului Tineretului și Sportului și celor din Ministerul Muncii asupra salarizării din sistem.

"Sindicatul Național Sport și Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariați din Sport și Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. Astăzi, în urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcție, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Membrii noștri au așteptat suficient după promisiunile mincinoase al reprezentanților MTS și MMJS și sunt hotărâți să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată", se arată într-un comunicat al organizației sindicale.

De altfel, ei sunt deciși să organizeze mai multe acțiuni de protest care se vor încheia cu greva generală a angajaților Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) programată pentru 8 august.

Acțiunile de protest ale SNST vor începe vineri, 27 iulie, cu o grevă de avertisment, respectiv încetarea activității între orele 10:00-12:00 în Sport și Tineret, iar salariații vor protesta în fața propriilor instituții, fiind oprită întreaga activitate.

De asemenea, în data 2 august, sindicaliștii vor înceta activitatea în același înterval orar și vor organiza și un miting de protest la MTS, unde vor participa 400 de persoane din București și din țară. Protestul va fi urmat de un marș spre Camera Deputaților și Guvern. O parte dintre protestatari vor pleca spre Parlament, iar alții vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările, în acest interval, salariații din teritoriu protestează în fața propriilor instituții.

Protestele vor culmina cu o grevă generală, respectiv încetarea totală a activității în Sport și Tineret până la soluționarea revendicărilor, în data de 8 august.

Pe perioada grevei, angajații vor respecta legislația în vigoare și vor asigura serviciile esențiale aflate în sarcina instituției, reprezentând cel puțin o treime din activitatea normală.

Revendicările SNST sunt cele susținute în comunicarea cu factorii decidenți încă de la începutul anului: egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016, reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferențiat pe funcții, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă și duminică, sărbătorile legale și a orelor suplimentare, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național, acordarea sporurilor - aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federațiilor sportive naționale, la nivelul celor din subordonatele MTS, acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații federațiilor sportive naționale, suplimentarea numărului de angajați, deblocarea posturilor vacante și prelungirea contractului colectiv de muncă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Stire din Sport : "Degeaba mă gândesc eu la medalii…"
Pagina a fost generata in 0.3543 secunde