Angajații de la Spitalul CF Port, forțați să se vaccineze? „La noi se face circ din orice fleac”

1164
Angajații de la Spitalul CF Port, forțați să se vaccineze? „La noi se face circ din orice fleac” - fondprintiulianabotezatuspitalul-1618508200.jpg

Articole de la același autor

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului CF Port susţin că ar fi forţaţi să se vaccineze împotriva Covid-19, deşi ei nu se simt, încă, pregătiţi să facă acest lucru. Oamenii spun că, deşi îngrijesc cu devotament pacienţii, unii imunizaţi, ei sunt rezervaţi faţă de vaccin şi vor să mai aştepte.

Din păcate, atitudinea lor sceptică vizavi de vaccin a fost „taxată” de către conducerea unităţii sanitare. „Directorul spitalului, dr. Iuliana Botezatu ne-a pus să semnăm o declaraţie, conform căreia, dacă ne îmbolnăvim de Covid şi nu am fost de acord să ne vaccinăm, să dăm înapoi banii primiţi pe concediile medicale”, ne-a declarat, vizibil afectat, un cadru medical.

Spusele sale sunt susţinute şi de alţi colegi, care spun că ei nu vor să se vaccineze şi că, din moment ce vaccinarea împotriva noului coronavirus nu este obligatorie, nimeni nu ar trebui să facă presiuni în acest sens. „Pur şi simplu nu vreau să fac vaccinul. De ce să fim ameninţaţi, de ce se fac presiuni asupra noastră?”, a adăugat alt angajat.

Pe de altă parte, managerul spitalului, dr. Iuliana Botezatu ne-a declarat că nu îi obligă nimeni să se vaccineze. Mai mult decât atât, directorul susţine că la acest moment, colectivul Spitalului CF Port este imunizat în proporţie de aproximativ 80%.

„De ce i-aş mai obliga? La noi se face circ din orice fleac. Acolo a fost vorba strict de o dezbatere la nivelul unei propuneri de la un medic șef de secție, pe care epidemiologul a trimis-o către analiză, mai departe, șefilor de secție, pentru că cineva a inventat, iar, o problemă. Din ianuarie ne-am tot vaccinat. Care ar fi fost obligativitatea? De aici, sindicatul a tras concluzia că se fac abuzuri, fiind prost informat. Toate acestea sunt niște prostii și niște minciuni. Nu a existat în niciun moment dorința de a obliga pe cineva să face ceva ce nu vrea. A fost o propunere care se referă strict la motivele care au stat la baza deciziei de a nu se vaccina, iar această propunere era la nivelul eșaloanelor inferioare. Deci, iar s-a făcut gălăgie degeaba”, a declarat directorul, pentru „Cuget Liber”.

Între timp, a completat dr. Iuliana Botezatu, a trebuit să mute secția Medicală, deoarece clădirea din port, care aparține CNAPMC trebuie evacuată şi va fi demolată.

Reamintim că aceasta este foarte veche, iar evaluarea de risc pentru seism a dus la solicitarea de a evacua acest imobil. Cel mai probabil că acest lucru se va întâmpla în cursul lunii aprilie, timp în care aparatura va fi relocată sediului de pe bulevardul 1 Mai.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4228 secunde