Angajată a ministerului Sănătății, infectată cu coronavirus. 12 persoane au fost izolate la domiciliu

Marţi, 11 August 2020
O angajată a Ministerului Sănătății a fost depistată luni pozitiv la testul RT-PCR pentru SARS-CoV 2, aceasta fiind internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase, informează instituția.


Potrivit sursei citate, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe, transmite Agerpres.


"Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz. În cursul zilei de mâine (marți, n.r.) se va realiza dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajatul MS, precum și contacții acestei persoane. Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spațiilor și birourilor din MS și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală", afirmă MS.


Sursa: AgerpresArticole pe aceeasi tema