ANAF dezminte poveștile de pe Facebook: Bătrâna cu urzici - o invenție, evaziunea de 3,18 lei din Club 18 era de fapt de 1.600 lei

Marţi, 31 Martie 2015
1624
Reprezentanții ANAF consideră că opinia publică este informată defectuos în legătură cu acțiunile de control desfășurate de Direcția Antifraudă, în această perioadă, în vederea întăririi disciplinei fiscale.


După ce, în ultimele zile, a fost pornită o adevărată campanie împotriva ANAF, conducerea Direcției Antifraudă demontează multe din acuzațiile de abuzuri care le-au fost puse în cârcă inspectorilor. Astfel, în ce privește suspendarea activității restaurantului PUB 18 pentru doar 3,18 lei, Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media al ANAF precizează: "Din compararea raportului informativ emis de casa de marcat cu monetarul reprezentând încasările zilei, până la momentul controlului, a rezultat o diferență în minus de 1.596,72 de lei, nu de 3,18 lei. În nota explicativă semnată olograf de barmanul unității este precizat că acesta i-a înmânat administratorului societății «în jur de 1.600 de lei». 


La solicitarea inspectorilor de a prezenta dovada constând în dispoziția de plată, acesta a precizat că nu deține un astfel de document întrucât l-a înmânat administratorului, deși legea prevede că un exemplar al dispoziției de plată trebuie să rămână în unitate. Administratorul societății a venit ulterior controlului, pentru a prezenta dispoziția de plată, într-un singur exemplar, pentru suma de 1.600 de lei". 
În ce privește cofetăria despre care s-a spus că a fost închisă pentru un plus în casă de 1.5 lei, ANAF răspunde: "Despre Cofetăria Codrina din Timișoara s-au publicat știri, din nou fără a ne fi solicitată poziția, prin care a fost prezentată o situație fără corespondență cu realitatea, respectiv suspendarea activității pentru un plus de 1,5 lei în casa de marcat. În fapt, inspectorii DRA Deva nu au verificat deloc activitatea SC Codrina SRL".


De asemenea, în legătură cu materialele apărute în presă legate de confiscarea urzicilor unei bătrâne de către Direcția Antifraudă, reprezentanții ANAF spun că acestea nu sunt reale. "Acest de activități nu intră în sfera acțiunilor întreprinse de DGAF", explică Biroul de presă.


"Linia prioritară de acțiune de DGAF este reprezentată de analiza, investigarea și instrumentarea cazurilor de fraudă fiscală organizată sistematică. În 2014, 90 la sută dintre cazurile instrumentate de Direcția Antifraudă au vizat prejudicii de peste un milion de euro pe dosar, iar, în primele două luni din 2015, procentul dosarelor de peste un milion de euro au reprezentat 87 la sută din totalul sesizărilor penale înaintate organelor de anchetă", se mai precizează în comunicatul de presă.


Pagina a fost generata in 0.2437 secunde