Amenzi usturătoare şi zeci de muncitori la negru

188
Amenzi usturătoare şi zeci de muncitori la negru - amenzimuncasursacapital-1602165311.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa a tras linia după primele nouă luni de controale din acest an. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Serviciul Control Relaţii de Muncă au verificat în tot acest timp, un număr de 2.398 agenţi economici, dintre care 524 au fost sancţionaţi. Au fost aplicate 662 sancţiuni contravenţionale, din care 461 amenzi, în valoare de peste cinci milioane de lei şi 201 avertismente.

În plus, în urma verificărilor au mai fost depistaţi şapte angajatori care foloseau copii minori, fără a respecta regimul de lucru al minorilor, pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi au fost identificate şi 227 de persoane care lucrau fără forme legale de angajare.

Neconformităţile depistate se referă la neîncheierea în forma scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea programului de lucru, neplata salariilor, neacordarea concediului de odihnă anual şi necompensarea în bani a concediului de odihnă cuvenit şi neefectuat până la încetarea activităţii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3576 secunde