Amenzi usturătoare pentru patronii prinși pe picior greșit

329
Amenzi usturătoare pentru patronii prinși pe picior greșit - amenzi-1478279022.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Control Relații de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a verificat luna trecută un număr de 379 agenți economici, din care 45 au fost sancționați. În plus, au fost aplicate 33 de amenzi, în va-loare de 275.000 lei, 12 avertismente și s-a dispus un număr de 515 măsuri cu ter-men de remediere a neconformităților constatate. Controalele au avut ca obiectiv verificarea res-pectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.


Reprezentanții ITM au declarat că neregulile depistate fac referire la nerespectarea prevederilor legale privind evidența orelor de lucru prestate de salariați, dar și încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în forma scrisă și transmiterea în REVISAL a contractului individual de muncă.


De asemenea, s-a urmărit și respectarea prevederilor art.168 (1) din Legea 53/2003 privind acordarea drepturilor salariale restante și încălcarea prevederilor legale privind munca suplimen-tară și munca de noapte. 


Și Serviciul Control Securitate și Sănătate în Muncă a verificat în perioada 1-31 octombrie un număr de 164 angajatori, în cazul cărora s-au dispus 351 măsuri de remediere a abaterilor constatate. Totodată, s-au aplicat 12 amenzi contravenționale, în valoare de 51.000 lei. 


Neregulile depistate sunt: com-pletarea necorespunzătoare a fișelor de instruire individuală; organizarea necorespunzătoare a compartimentului de securitate și sănătate în muncă; neefectuarea evaluării riscurilor pentru grupurile sensibile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Social : De unde procurăm adeverințele de vechime
Pagina a fost generata in 1.1519 secunde