X
X
Mai multe ştiri online:

Amenzi uriașe pentru angajatorii cu muncitori la negru. Firmele, luate "la puricat"

Ştire online publicată Sâmbătă, 04 Iunie 2016. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Sute de agenți economici au fost luați la bani mărunți de către inspectorii de muncă, pentru a vedea dacă își respectă angajații și, mai ales, dacă respectă legile în vigoare. În numai o lună de zile, au fost verificați peste 470 de angajatori. Din păcate, au fost depistate numeroase nereguli și au fost aplicate foarte multe amenzi. 


"Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă, condițiile de muncă, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare", explică directorul executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, Eugen Bola. 


Potrivit acestuia, inspectorii din cadrul serviciului de Control Relații de Muncă au verificat 336 agenți economici, din care 61 au fost sancționați. Au fost aplicate 74 de sancțiuni, din care 62 amenzi în valoare de 307.000 lei și 12 aver-tismente. De asemenea, au fost dispuse 562 de măsuri cu termen de remediere a neconformităților constatate. 


"Au fost depistate 86 de per-soane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date REVISAL. Au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Ju-decătoria Constanța două pro-puneri de cercetare penală, unde au fost depistate 68 de persoane cu muncă nedeclarată, pentru a se stabili dacă angajatorii se fac vinovați de încălcarea prevederilor legale. Angajatorii pentru care a fost sesizat Parchetul acti-vau în domeniul Construcții și reparații de structuri plutitoare - 13 persoane, Activități de ingi-nerie și consultanță tehnică - 55 persoane", explică directorul ITM Constanța. 


Inspectorii au mai depistat situații în care nu se ținea evidența orelor de lucru prestate de salariați, în care erau încălcate prevederile legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în REVISAL a contractului individual de muncă. În plus, au fost identificați angajatori care încălcau legea privind timpul de muncă și de odihnă, munca suplimentară și munca de noapte. 


În ce privește controlul, securitatea și sănătatea în muncă, la 139 de angajatori verificați, au fost dispuse 291 de măsuri de remediere a neconformităților constatate și au fost aplicate tot atâtea sancțiuni, din care 25 amenzi contravenționale, în valoare de 101.000 lei.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31495 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3979 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4184 secunde